Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΝΙΟΝ
Οι εργαζόμενοι δε σταυρώνουν τα χέρια

Εξόρμηση στο πολυκατάστημα πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στη μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στη μάχη της ενημέρωσης και προπαγάνδισης της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης - συναυλίας που γίνεται την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρίσκονται οι νέοι κομμουνιστές. Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης της οργάνωσης, μέλη του εργατικού τομέα της ΚΝΕ πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα εξόρμηση στο ΜΙΝΙΟΝ.

Με την πρόσκληση για την πολιτική συγκέντρωση στο χέρι, νέοι κομμουνιστές καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Να βρεθούν την Κυριακή στο χώρο της εκδήλωσης, να ακούσουν, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν μαζί τους. Οι εργαζόμενοι στο ΜΙΝΙΟΝ, αλλά και ο κόσμος που βρισκότανε εκεί, έπαιρνε την πρόσκληση και αντάλλασσαν μαζί τους, έστω και στα πεταχτά, δύο κουβέντες. Στο πολυκατάστημα οι εργαζόμενοι ακόμα συζητούσαν τις εντυπώσεις τους από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση.

"Η κινητοποίηση αυτή ήταν επιβεβλημένη για να δείξουμε ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας", είπε στον "Ρ" ένας εργαζόμενος του ΜΙΝΙΟΝ, που για ευνόητους λόγους δεν αποκάλυψε το όνομά του. "Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό εδώ μέσα για να αντισταθούμε στο υπάρχον εργασιακό καθεστώς. Χρειαζόμαστε όμως και τη συμπαράσταση απ' έξω", είπε κάποιος άλλος. "Δουλεύουμε πολύ αλλά τα χρήματα είναι λίγα. Να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο", είπε ένας Πολωνός εργάτης του πολυκαταστήματος.

Πέρα από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους του χώρου, οι νέοι κομμουνιστές πλησίασαν και τους πελάτες και στήσανε πηγαδάκια συζητήσεων για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Τα μέλη της ΚΝΕ τόνιζαν ότι χρειάζεται αντεπίθεση ενάντια στη συντηρητική πολιτική και το συμβιβασμό που θέλει τους νέους να βολεύονται. Γιατί σήμερα κανείς νέος δεν μπορεί να βολευτεί με την ανεργία, με το να μην έχει σίγουρο μεροκάματο και να μην έχει το δικαίωμα στη δουλιά και τη μόρφωση. Τους καλούσαν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ