Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τώρα και κατά της ΕΣΗΕΑ

Εμμεση κριτική ασκεί και εναντίον του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος,με αφορμή την ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών, με την οποία καταδικάζει τις ενέργειές του.

Σε νέα (δεύτερη) επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Ε. Γιαννόπουλος διερωτάται πώς ανέχτηκε η Ενωση Συντακτών "να εξελίσσεται η συνεχής ποδοπάτηση της αληθούς πληροφόρησης και να αντικαθίσταται αυτή απ' την γκρίζα και επικίνδυνη παραπληροφόρηση "εν μέσαις Αθήναις" και εις επήκοον ή υπό τα βλέμματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων".

Αν και οι επισημάνσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι κατά βάση ορθές, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε κατά καιρούς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, που αφειδώς του παραχωρήθηκαν, και κατά καιρούς έκανε επιθέσεις και λασπολογούσε εναντίον εκείνων που αντιτάχθηκαν σε επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, τις πολύ καλές σχέσεις του με τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα με το "Σκάι", ουσιαστικά, το αναγνωρίζει στην επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ, όταν αναφέρει πως άλλοτε κυριολεκτικά τον "προσκυνούσαν όλοι στο "Σκάι" να πάρει μέρος στα προγράμματά τους".

Στην επιστολή του ο Ε. Γιαννόπουλος κάνει λόγο για δημοσιογραφία που "εκπορεύεται από αδιαφανή κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να ποδηγετήσουν τον πολιτικό κόσμο", για "βούρκο που εκπορεύεται κατά παραγγελία", που είναι "το πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία". Βέβαια, για τέτοια φαινόμενα που παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι άμοιρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά παρέσχε στήριξη σε τέτοια φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ