Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σιωπή για το ευρωπαϊκό "χαστούκι"

"Δεσμεύσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν", χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας τη ροή κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την Τουρκία μέσα από το πρόγραμμα MEDA που πρότεινε η Κομισιόν, μετά από παρέμβαση του Κοινοτικού επιτρόπου Βαν Ντεν Μπρουκ!

Αυτή η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, την υποταγή της στις βασικές επιλογές των ισχυρών της ΕΕ, έστω και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις αποφάσεις της Κομισιόν, συμπλήρωσε στη δήλωσή του "ότι τα όργανα της ΕΕ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και να παρακολουθούν βήμα προς βήμα αν πράγματι αξιοποιούνται τα χρήματα αυτά της ΕΕ για το καλό του τουρκικού λαού ή η πολιτική αυτή είναι προς το συμφέρον της προσέγγισης της Τουρκίας με την ΕΕ. Μήπως, δηλαδή, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μια τέτοια πολιτική, αντί να βοηθά στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και στην αναβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, κολακεύει την ακολουθούμενη σήμερα πολιτική από την Τουρκία και την κάνει να εφησυχάζει, θεωρώντας ότι έχει αυτό το οποίο επιζητεί, χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στην πολιτική της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ