Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΟΑΣΑ πληρώνει αμαρτίες των ΣΕΠ

Δεκάδες εκατομμύρια δραχμές πληρώνει σήμερα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), για παλιές "αμαρτίες" των ιδιωτών - "νοικοκυραίων", στους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εκχωρήσει τα δημόσια λεωφορεία.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατά καιρούς ο Οργανισμός υποχρεώνεται να πληρώνει σημαντικά ποσά προς τρίτους, για ζημιές που προκάλεσαν οι μέτοχοι των τότε Συγκοινωνιακών Επιχειρήσεων (ΣΕΠ). Πρόκειται για περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων επί ΣΕΠ, οι οποίες "έφτασαν" στα δικαστήρια, επιδικάστηκαν οι αποζημιώσεις, αλλά δεν καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, επειδή - όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ - οι μέτοχοι των ΣΕΠ είχαν ασφαλίσει τα λεωφορεία σε "αφερέγγυο" αλληλοασφαλιστικό οργανισμό, που δεν ήταν σε θέση να πληρώσει για τις ζημιές.

Χτες ο ΟΑΣΑ, υπό την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών του στοιχείων, υποχρεώθηκε να καταβάλει 15 εκατ. δρχ., έναντι συνολικής οφειλής 30 εκατ. δρχ., που επιδίκασε ως αποζημίωση το δικαστήριο για τροχαίο ατύχημα από την εποχή που λειτουργούσαν οι ΣΕΠ.

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - έκανε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης στον Αρειο Πάγο, για να "διασφαλίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού". Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι, πρωτίστως, επιβάλλεται να διασφαλιστεί το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Και μ' αυτή την έννοια, κυβέρνηση και ΟΑΣΑ οφείλουν να δώσουν λύσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις που ζημιώθηκαν πολίτες από τη λειτουργία των ΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ