Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλη νίκη της "Δημοσιοϋπαλληλικής"

Κατέλαβε τις 9 από τις 11 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" στο Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας τις 9 έδρες στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο, μετά τις πρόσφατες εκλογές. Από τους 350 που ψήφισαν, το ψηφοδέλτιο της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" - Συνεργαζόμενων συγκέντρωσε τις 264 ψήφους, αυξάνοντας τη δύναμή της, όχι μόνο σε ποσοστό, αλλά και σε ψήφους, καθώς στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει μόνο 150 ψήφους. Τις άλλες δύο έδρες κατέλαβε η "Αυτόνομη Παρέμβαση".

Το χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν πως οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δε συμμετείχαν στις εκλογές, διότι δεν κατόρθωσαν να συγκροτήσουν εκλογικούς συνδυασμούς, καθώς δεν υπήρχαν εργαζόμενοι να στηρίξουν αυτές τις παρατάξεις και να μπουν στα ψηφοδέλτια. Η άρνηση των εργαζομένων να συμμετέχουν στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αποτελεί από μόνη της ενδεικτικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί στους ΟΤΑ και της γνώμης που έχουν οι εργαζόμενοι για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η ΔΕ - Σ επίσης αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στην εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΟΕ - ΟΤΑ και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την ΕΔΟΘ, εκλέγοντας από 6 αντιπροσώπους. Σε ανακοίνωσή της η ΔΕ - Σ, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζει:

"Παρά τις αντίξοες συνθήκες για τους εργαζόμενους και την παράταξη, κύρια λόγω της αντεργατικής στάσης των δημάρχων, που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα, οι εργαζόμενοι ψήφισαν με κριτήριο τα ταξικά τους προβλήματα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη ΔΕ - Σ. Με την ψήφο τους αυτή, στέλνουν μήνυμα αγώνα προς τις διοικήσεις των δήμων και κοινοτήτων και προς την κυβέρνηση, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της φοροκλοπής, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματα και τα κλαδικά τους αιτήματα, κόντρα στην αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική που επιβάλλει το πρόγραμμα "σύγκλισης" και η "Λευκή Βίβλος"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ