Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποβαθμίζονται τα κτηνιατρικά εργαστήρια

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα της υπαγωγής των Κέντρων Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Γεωργίας, θίγουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,Σταύρος Παναγιώτου και Αποστόλης Τασούλας.

Τα παραπάνω Κέντρα μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας, με αποτέλεσμα την απώλεια κάθε οργανωτικής και διοικητικής σχέσης μεταξύ τους και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Χαρακτηριστικό του προβλήματος που δημιουργήθηκε είναι ότι μειώθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο αριθμός των πραγματοποιούμενων ετήσια εξετάσεων, τόσο για την εξυπηρέτηση διαφόρων προγραμμάτων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, όσο και των εξετάσεων σε δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης. Οπως τονίζεται στην ερώτηση, με αφορμή τα κρούσματα αφθώδους πυρετού που σημειώθηκαν στη χώρα μας, αποκαλύφθηκε με δραματικό τρόπο η αναγκαιότητα επιστροφής αυτών των εργαστηρίων στο υπουργείο Γεωργίας, αφού έγινε καταφανέστατη η παντελής αποδιοργάνωσή τους.

Στην παρέμβασή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, πότε θα επιλύσει το πρόβλημα της επιστροφής των Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στο υπουργείο Γεωργίας και αν προτίθεται να βελτιώσει τη λειτουργία τους με την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού και του εξοπλισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ