Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
"Θα βγούμε όλοι στο δρόμο"

Κραυγή αγανάκτησης για τις δηλώσεις Τζουμάκα, περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων

Καταγγέλλουν τον Στ. Τζουμάκα οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, περί υποκινούμενων, τάχα, αγροτικών κινητοποιήσεων από το ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα της Καρδίτσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ματαράγκας και επώνυμα αγρότες της περιοχής τονίζουν:

"Με έκπληξη διαβάσαμε την 5.1.96 ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών υποκινούνται από το ΚΚΕ. Μα, τελικά, μας περνούν για βλάκες; Πρώτα, τον Απρίλιο, μας προτείνατε, κ. Τζουμάκα, να σπείρουμε καρπούζια (η καλλιέργεια προετοιμάζεται από το Φεβρουάριο...) και, τώρα, υποκινούμαστε από το ΚΚΕ; ΚΚΕ είναι ο νομάρχης και ο αντινομάρχης, κ.κ. Παπακυρίτσης και Κατσικάρας, που οι άνθρωποι όργωσαν, στην κυριολεξία, τον κάμπο της Καρδίτσας και μάζεψαν όλα εκείνα τα στοιχεία και κάλεσαν όλους τους φορείς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και έβγαλαν ψήφισμα (που) στο έφεραν στο υπουργείο, περιγράφοντας όλα τα προβλήματα του κόσμου;

ΚΚΕ είναι όλα τα χωριά, που, το ένα μετά το άλλο, φτιάχνουν έναν αγροτικό σύλλογο; Δε θα γράψουμε άλλα, κ. Τζουμάκα, γιατί το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μας. Ενα μόνο. Το βαμβάκι έχει 183 επί 160 κιλά (παραγωγή) μας κάνει 29.280 δραχμές συν τις 40 δραχμές δάνειο κατά κιλό, που θα μας δώσετε και θα το κρατήσετε στο τέλος συνολικά κατά στρέμμα θα μαζέψουμε μόλις 35.680 δραχμές εισόδημα ανά στρέμμα. Χρεοκοπία, φτώχεια και ανέχεια, δηλαδή. Πάρτε μέτρα, τώρα πριν είναι πολύ αργά. Θα βγούμε όλοι στο δρόμο και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά", καταλήγει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Ακόμα, επώνυμοι αγρότες της Ματαράγκας, κι ανάμεσα τους οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τονίζουν, ανάμεσα στα άλλα: "Μελετώντας στην εφημερίδα (της Καρδίτσας) ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ, της 5ης Νοέμβρη, το περιεχόμενο δηλώσεων του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, μας άφησε όλους κατάπληκτους να γράφει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, δήθεν, υποκινούνται από το ΚΚΕ!... Ο κ. υπουργός έχει την εντύπωση ότι μιλάει σε άλλες εποχές... και προσβάλλει τη νοημοσύνη των αγροτών, λέγοντας ότι μέλημα του υπουργού και πρώτος στόχος είναι η ασφάλιση των αγροτών με νέο νομοσχέδιο...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ