Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Καταδικάζονται στην ανεργία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας χτες από αδιόριστους καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι ζητούν να μην προωθηθεί Προεδρικό Διάταγμα που τους περιορίζει το δικαίωμα διορισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας με κλείσιμο της οδού Μητροπόλεως πραγματοποίησαν χτες αδιόριστοι καθηγητές Πληροφορικής, απόφοιτοι καθηγητικών σχολών, από όλη την Ελλάδα, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα διορίζονται κυρίως απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής.

Οι αδιόριστοι καθηγητές Πληροφορικής δηλώνουν "χρησιμοποιημένοι" από το υπουργείο Παιδείας, καθώς είναι αυτοί που πέντε χρόνια πριν, ανέλαβαν να εισάγουν το μάθημα της Πληροφορικής στα σχολεία και σήμερα καταδικάζονται στην ανεργία αφού με το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα, η "μερίδα του λέοντος" στους διορισμούς θα καλύπτεται από αποφοίτους των πανεπιστημιακών σχολών και Πληροφορικής, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ΣΕΛΕΤΕ, πράγμα που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό όλων των ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν ότι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες ειδικότητες και θα οδηγήσει τελικά στην κατάργηση της επετηρίδας. Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας απειλεί να καταδικάσει τους 650 περίπου αδιόριστους εκπαιδευτικούς στην ανεργία, τη στιγμή που το ίδιο τους έδωσε το δικαίωμα να γραφτούν στην επετηρίδα και τους διορίζει σε θέσεις αναπληρωτών.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διάφορες σχολές και τμήματα ΑΕΙ είναι επαρκώς καταρτισμένοι να διδάξουν Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, το 94% της επετηρίδας τους αποτελείται από αποφοίτους Φυσικομαθηματικών σχολών και μόνο το 6% από αποφοίτους άλλων σχολών. Από την πρώτη κατηγορία, σύμφωνα με στοιχεία των αδιορίστων εκπαιδευτικών, το 40% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού στην Πληροφορική και οι περισσότεροι διαθέτουν περισσότερα από δύο χρόνια διδακτικής εμπειρίας στη διδασκαλία πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προωθηθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο, τονίζουν, θίγει στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα. Δηλώνουν δε ότι δε βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τους αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής, αλλά υποστηρίζουν ότι οι δεύτεροι δεν μπορούν να διδάξουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αν δεν παρακολουθήσουν εξάμηνη φοίτηση στη ΣΕΛΕΤΕ.

  • Στο μεταξύ κλειστό έμεινε χτες το πανεπιστήμιο Κρήτης με απόφαση της Συγκλήτου η οποία συμπαραστέκεται στους φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που διαμαρτύρονται για τους διορισμούς αποφοίτων ΑΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων ως καθηγητών Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ