Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σφαίρα τυλιγμένη σε προκήρυξη κατά του Ν. Μαρκάτου

Οι "γνωστοί -άγνωστοι", που δεν κατάφεραν φέτος να αμαυρώσουν την 23η επέτειο του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας τις θρασύτατες προκλήσεις τους, που ξεκίνησαν με την τοποθέτηση βόμβας στο Πολυτεχνείο, προχώρησαν στον εμπρησμό των γραφείων της ΚΟΒ Προφήτη Ηλία Πειραιά του ΚΚΕ, θέλησαν χτες να τρομοκρατήσουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, αλλά και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Νίκο Μαρκάτο. Στα γραφεία του Συνδικάτου, τοποθέτησαν βόμβα μικρής ισχύος, ενώ στον πρύτανη έστειλαν μια σφαίρα μέσω της ..."Ελευθεροτυπίας"!

Η σφαίρα συνοδευόταν από προκήρυξη του λεγόμενου "Μαχόμενου Αντάρτικου Σχηματισμού", με την οποία παρακαλούν την εφημερίδα να δώσει τη σφαίρα στον πρύτανη. Σε άλλο σημείο του κειμένου, αναφέρουν βέβαια ότι σκέφτονται σοβαρά να του τη δώσουν αυτοπροσώπως... Η "οργάνωση" αυτή ανέλαβε και την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο ΕΜΠ.

Σχολιάζοντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό την ενέργεια αυτή, ο Ν. Μαρκάτος άφησε πολλά υπονοούμενα εναντίον πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. "Ευχαριστώ, είπε, τους φίλους μου, όπως ορισμένοι τους αποκαλούν, ακόμα και οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης, για τη σφαίρα που έχω ήδη στα χέρια μου. Αν τώρα οι φίλοι μου εννοούν ότι θα μου στείλουν και δεύτερη, την αναμένω, αν και δε γνωρίζω κάτι σχετικό".

Η Αστυνομία, σε ρόλο θεατή, καταγράφει ένα ένα τα συμβάντα αυτά, αλλά είναι αμφίβολο αν είναι σε θέση να εντοπίσει τους δράστες και να αποκαλύψει εκείνους που τους κατευθύνουν. Τα περιστατικά αυτά είναι σαφές ότι δεν αποτελούν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων, αλλά αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου, που εξυφαίνεται από νοσηρούς εγκεφάλους των μυστικών υπηρεσιών και των παρακρατικών μηχανισμών. Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία περιορίζεται να βαυκαλίζεται με την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής επιχείρησης ανήμερα της επετείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ