Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μια τραπεζοκόμος για τρεις κλινικές!

Στάσεις εργασίας με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού

Στάσεις εργασίας, 10.30 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ.,έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα οι τραπεζοκόμες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η πρόσληψη επιπλέον δέκα τραπεζοκόμων.

Παρότι τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο αναπτύσσονται τμήματα, ο αριθμός των τραπεζοκόμων μένει ο ίδιος: 40 τραπεζοκόμες καλύπτουν 19 κλινικές, ενώ κανονικά θα 'πρεπε να εργάζονται 57 τραπεζοκόμες, δηλαδή τρία άτομα για κάθε κλινική ώστε να καλύπτονται άνετα οι τρεις βάρδιες. Αντί γι' αυτό, μία τραπεζοκόμος εξυπηρετεί δύο και τρεις κλινικές! Αυτό έχει αποτέλεσμα, οι εργαζόμενες να μην μπορούν να πάρουν τα ρεπό και την άδεια που δικαιούνται. Σε μία από τις εργαζόμενες, την Μαρία Ασημιανάκη,χρωστούν 36 ρεπό από το 1994 και μισή από την κανονική της άδεια.

Βέβαια, πολλές είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας από το σπρώξιμο του καροτσιού. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χειρουργηθεί τέσσερις εργαζόμενες που έπασχαν από δισκοπάθεια, οι οποίες συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από χειρότερες, ίσως, συνθήκες.

"Οι εργαζόμενες έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να είναι υγιείς", δήλωσε στο "Ρ" η Ελ. Ηλιοπούλου,μέλος στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων. "Τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίζουν χρόνια. Δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Η αδιαφορία των αρμοδίων πρέπει να σταματήσει", τόνισε.

  • Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας γίνονται σήμερα. Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο να δώσουν, με την ευκαιρία των εκλογών, ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που, είτε φανερά είτε με τη σιωπή τους, συναινούν σ' αυτά τα μέτρα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικής δράσης για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία (2018-07-06 00:00:00.0)
Επικίνδυνη κατάσταση για το προσωπικό και τους ασθενείς (2017-04-11 00:00:00.0)
Δουλειά μέχρι τελικής πτώσης για τις τραπεζοκόμους (2014-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ