Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Εσβησε στα οχτώ του χρόνια

Σε δρόμο - καρμανιόλα, ένα από τα διερχόμενα λεωφορεία έκοψε στα δυο τη ζωή ενός 8χρονου μαθητή

Ο 8χρονος Φάνης δε θα ξαναπαίξει στην παιδική χαρά της γειτονιάς του. Το νήμα της ζωής του κόπηκε, χτες το πρωί, κάτω από τις ρόδες διερχόμενου λεωφορείου, ενώ ο ανήλικος διέσχιζε την οδό Βαλαωρίτου,στο Κορυδαλλό, επιστρέφοντας στο σπίτι του.

Είχε βγει λίγο νωρίτερα από το σπίτι, πηγαίνοντας στο κοντινό μπακάλικο, που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Δρόμος - καρμανιόλα, όπως λένε οι κάτοικοι του Ανω Κορυδαλλού, που αναγκάζονται να τον διασχίζουν καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους. Είναι υπερβολικά στενός, με μεγάλη κυκλοφορία και τον διατρέχουν πολλές λεωφορειακές γραμμές. Η μονοδρόμησή του πρόσφατα από το Δήμο Κορυδαλλό, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, προκάλεσε αύξηση της ταχύτητας των οχημάτων, τα οποία, όμως, δεν έχουν καλή ορατότητα, αφού δεξιά και αριστερά υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο άτυχος Φάνης Δούκας σκόνταψε την ώρα που διέσχιζε την οδό Βαλαωρίτου. Εσκυψε να μαζέψει τις τσάντες με τα ψώνια, που του είχαν πέσει. Το λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που εκτελούσε το δρομολόγιο κορμού Αθήνα - Κορυδαλλός και επέστρεφε από τη Νεάπολη με κατεύθυνση την Αθήνα, τον χτύπησε με το μπροστά δεξιά μέρος του. Ο οδηγός του λεωφορείου Χρήστος Σπανουδάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε αντιληφθεί τον οχτάχρονο, δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει έγκαιρα το λεωφορείο, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Εντρομοι πετάχτηκαν στο δρόμο οι επιβάτες του λεωφορείου, τρομοκρατημένος ο 58χρονος οδηγός και οι γείτονες, που τύλιξαν το παιδί μ' ένα σεντόνι. Το ασθενοφόρο μετέφερε το παιδί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός του.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε για να καταθέσει στο ΤΟΤΑ Πειραιά. Εναντίον του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ώστε να συμπληρωθεί το προανακριτικό υλικό.

Χτες το μεσημέρι, επίσης, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από ΙΧ αυτοκίνητο, την ώρα που έφευγε από το σχολείο, ο επίσης 8χρονος μαθητής Ιωάννης Μαρτζέλης.Το αυτοκίνητο τον χτύπησε στην οδό Καρυάτιδος στην Ανθούπουλη, έξω από το δημοτικό σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ