Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Πανεθνική αντεπίθεση ενάντια στα ναρκωτικά

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς

"Επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας μας παρακολουθούν σχεδόν απαθείς την επικίνδυνα αυξανόμενη διάδοση των ναρκωτικών στην ελληνική νεολαία", τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι μαθητές των σχολείων, επισημαίνει σε άλλο σημείο, αποτελούν πλέον τη μεγάλη "αγορά" των ναρκωτικών, ενώ η ελληνική οικογένεια, έντρομη μπροστά στο κοινωνικό αυτό φαινόμενο, νιώθει ανήμπορη και προπαντός ξεχασμένη από την υπεύθυνη πολιτεία. "Η μια Κυβερνητική Επιτροπή - επί 20 χρόνια διαδέχεται την άλλη, αλλά το πρόβλημα καλπάζει, συνεχίζει η επιστολή. Οι φυλακές εξακολουθούν να αποτελούν τους καλύτερους τόπους διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Μεγάλη μερίδα πολιτικών στελεχών, από τα περισσότερα κόμματα, δημόσια υποστηρίζουν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά", τη νομιμοποίηση της χρήσης τους ή τη χορήγηση ηρωίνης από την πολιτεία. Το πρόγραμμα χορήγησης της μεθαδόνης έγινε προσπάθεια, όχι τυχαία, να εκληφθεί από την ανενημέρωτη ελληνική κοινωνία σαν πανάκεια για τη λύση της κοινωνικής αυτής μάστιγας, ενώ ο χορός του αποπροσανατολισμού και του εθισμού της κοινής γνώμης, από ορισμένα ΜΜΕ, καλά κρατεί".

Η ΟΓΕ ενόψει του κρατικού προϋπολογισμού ρωτά, τι θα πράξει η κυβέρνηση για την πρόληψη, "τη μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος". Την πρόληψη ως εντοπισμό του προβλήματος αλλά και την καταπολέμηση και την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Η ΟΓΕ προτείνει δέσμη άμεσων μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η ενημέρωση με κυβερνητική ευθύνη, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η δημιουργία συμβουλευτικών σταθμών σε όλη τη χώρα με ενιαίο πρόγραμμα λειτουργίας. Η θέσπιση κώδικα δεοντολογίας στα ΜΜΕ και ειδικά προγράμματα με ευθύνη της πολιτείας σε ιδιωτικά και κρατικά κανάλια. Ειδική χρηματοδότηση στην ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ανταποκριθεί στην οργάνωση και αυτοάμυνα των τοπικών κοινωνιών. Επέκταση και ενίσχυση των θεραπευτικών κέντρων. Ελεγχος και για ναρκωτικές ουσίες στα τροχαία ατυχήματα.

Και η επιστολή καταλήγει: "Τώρα οφείλετε να συγκροτήσετε, όσο και αν κοστίζει, μια Πανεθνική Αντεπίθεση ενάντια στο εθνικό αυτό πρόβλημα για να πούνε οι νέοι όχι στα ναρκωτικά και ναι στη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ