Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Μόνιμη τακτοποίηση τώρα!

Ανακοίνωση του Τμήματος κατά των ναρκωτικών του Κόμματος για το "18 Ανω"

"Ενα ακόμα ράπισμα στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το μέγα θέμα των ναρκωτικών αποτελεί η καταγγελία της Μονάδας Απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" ότι 33 θεραπευτές της είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη και ουσιαστικά ξεκρέμαστοι, αφού οι συμβάσεις τους από τότε έχουν λήξει",τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα κατά των ναρκωτικών του ΚΚΕ.

"Χρειάστηκε, συνεχίζει η ανακοίνωση, η επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για να θυμηθεί ο Μ. Σκουλάκης ότι υπάρχουν και αυτοί και να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει νέα τροπολογία που θα ρυθμίζει το θέμα, προσωρινά βέβαια, η οποία όμως δεν έχει ακόμα κατατεθεί. Ολα αυτά την ίδια ώρα που βουλευτές, πρώην υπουργοί, καταγγέλλουν την κυβέρνησή τους ότι προχωράει σε χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και άλλου, καταστρατηγώντας τους δικούς της νόμους. Ολα αυτά την ίδια ώρα που υπουργοί, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και άλλων κομμάτων είναι καθημερινά στην επικαιρότητα, πλασάροντας απόψεις για "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, για αποποινικοποίηση, για ελεύθερη χρήση χασίς, για επέκταση προγραμμάτων μεθαδόνης, δηλαδή στην ουσία για διατήρηση μεν της τοξικομανίας, αλλά με καλύτερη διαχείρισή της".

Το ΚΚΕ τονίζει για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά είναι ένας κυνικός εμπαιγμός του λαού και της νεολαίας και μια προσπάθεια να ξεχάσουν όλοι τα προβλήματα, να μην αγωνίζονται για τη λύση τους. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απαιτήσουν ουσιαστική πρόληψη. Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει, μέσα από τα συνδικάτα, πρέπει να αναδείξουν το πρόβλημα και να αντισταθούν.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τον εμπαιγμό και των τοξικομανών και των οικογενειών τους. Το ΚΚΕ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους θεραπευτές του "18 ΑΝΩ". Τους συγχαίρει για το έργο που προσφέρουν με προσωπική τους θυσία και απαιτεί από την κυβέρνηση άμεση λύση του προβλήματος και μόνιμη τακτοποίησή του τώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ