Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Δυναμική αντίδραση στον αποκλεισμό

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, αν δε δοθεί λύση, με τη δρομολόγηση μεγαλύτερου αεροπλάνου προς τη Σάμο, είναι οι κάτοικοι του νησιού, που χτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παρεμπόδισαν συμβολικά για πέντε λεπτά την απογείωση του "μικρού" αεροπλάνου της "Αεροπλοϊας", που εκτελεί την πτήση από και προς τη Σάμο.

Με έγγραφό τους προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", ο νομάρχης Σάμου, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νησιού, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού και ο βουλευτής Σάμου Κ. Καραμηνάς επισημαίνουν ότι παρά τις υποσχέσεις ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, με επακόλουθο να μη φτάνουν έγκαιρα στο νησί ευπαθή προϊόντα, φάρμακα και οι εφημερίδες.Σημειώνεται ότι μέχρι το 1992 για τη Σάμο "πέταγε" μεγάλο αεροπλάνο της ΟΑ, τύπου "Μπόινγκ 737", το οποίο αντικαταστάθηκε με μικρό αεροπλάνο της"Αεροπλοϊας", τύπου "ΑΤR", 72 θέσεων.

Μετά τη χτεσινή αντίδραση των κατοίκων του νησιού, έγινε γνωστό από την ΟΑ ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε τις επόμενες μέρες η πρωινή πτήση προς Σάμο να εκτελείται με μεγαλύτερο αεροπλάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ