Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η εργατική τάξη δεν έχει σύνορα"

Την απόφασή τους να παλέψουν μαζί με τους Ελληνες εργάτες και τους άλλους αλλοδαπούς συναδέλφους τους διακηρύσσουν Αλβανοί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας

Την απόφασή τους να αγωνιστούν από κοινού με τους άλλους ξένους εργάτες που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και με τους Ελληνες εργαζόμενους, εξέφρασαν την Κυριακή Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετείχαν στον γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Οι Αλβανοί μετανάστες με το σύνθημα: "Η εργατική τάξη δεν έχει σύνορα", ζητούν να σταματήσουν οι απελάσεις μεταναστών, να κατοχυρωθούν ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση και γενικά στη ζωή (ασφάλιση, περίθαλψη, πρόσβαση σε σωματεία) και να διαφυλαχτεί η αλβανική γλώσσα και κουλτούρα με τη δημιουργία σχολείων, ιδιαίτερα για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

"Η απροκάλυπτη βία, οι ταπεινώσεις και η στυγνή εκμετάλλευση αποτελούν την καθημερινότητα κάθε Αλβανού μετανάστη. Οι επιχειρήσεις "σκούπα" πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η πρακτική τους θυμίζει πρακτικές φασιστικών μορφών οργάνωσης. Αλλά και στην καλύτερη περίπτωση που ο Αλβανός μετανάστης δεν απελαθεί ή μέχρι να γίνει αυτό, τον περιμένει η ανεργία, τα μαύρα μεροκάματα και ο ρατσισμός που έντεχνα έχει φυτευτεί από το κράτος και τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας", τονίζουν οι Αλβανοί μετανάστες στην ανακοίνωση που μοίραζαν την Κυριακή στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα επισημαίνουν πως η ελληνική εργοδοσία εξασφαλίζει τεράστια οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη διατήρηση της μη νομιμοποίησης των μεταναστών, δεδομένου ότι ο λαθραίος μετανάστης είναι περισσότερο ευάλωτος απ' τον καθένα σε κάθε είδους εκμετάλλευση. "Συνεπώς είναι αυταπάτη να ελπίζουμε σε παραχωρήσεις δικαιωμάτων από το ελληνικό κράτος, χωρίς τη δική μας αυτοοργάνωση και δράση", καταλήγουν οι Αλβανοί μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ