Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πούλαγαν θάνατο

Εμποροι ναρκοδυστυχίας επιχείρησαν να διοχετεύσουν σε στέκια τοξικομανών χλωριούχο αμμώνιο, μια ισχυρή τοξική ουσία, που μπορεί σε ενέσιμη μορφή να προκαλέσει το θάνατο. Η αποκάλυψη έγινε χτες, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης που έγιναν για μια σκόνη, η οποία πλασάρονταν στα "στέκια" ως ηρωίνη.

Δράστες είναι ο συνταξιούχος αστυνομικός Ι. Μπασδάνης και ο Χ. Αβραμόπουλος,τελωνειακός υπάλληλος, οι οποίοι πιάστηκαν τον Ιούλη του περασμένου χρόνου στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιχειρούσαν να πουλήσουν - ελλείψει ηρωίνης στην πιάτσα - ένα κιλό της παραπάνω ουσίας. Δείγμα της ουσίας απεστάλη τότε για χημική ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο έρευνας των ΗΠΑ, το οποίο απάντησε πριν λίγες μέρες ότι πρόκειται για το επικίνδυνο χλωριούχο αμμώνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια βδομάδα πριν τη σύλληψη των Μπασδάνη και Αβραμόπουλου βρέθηκε στην περιοχή Επταλόφου στη Θεσσαλονίκη άτομο νεκρό από χρήση ναρκωτικών, στις τσέπες του οποίου βρέθηκε σκονάκι που περιείχε λευκή σκόνη παρόμοια με εκείνην που επιχείρησαν να πωλήσουν οι δύο προαναφερόμενοι.

Η γνωστοποίηση της είδησης αναμένεται να ενισχύσει τη φιλολογία ότι για να μην πέφτουν θύματα οι υποψήφιοι νεκροί χρειάζεται η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Φιλολογία, που, εν τέλει, "αθώα - αθώα" συσκοτίζει το γεγονός ότι ο θάνατος από όποιο τοξικό παραμένει θάνατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ