Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κινδύνευσαν νεφροπαθείς από απολύμανση

Κινδύνευσε η ζωή των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όταν στις 9 Νοέμβρη έγινε ψεκασμός για την εξόντωση κατσαρίδων και άλλων εντόμων. Με επιστολή του προς το ΔΣ του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μεσσηνίας εκφράζει την αγανάκτησή του και ζητεί "να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν". Δηλώνει, δε, ότι "εάν το αίτημα της μεταστέγασης της μονάδας είχε ικανοποιηθεί και η μονάδα δε λειτουργούσε στο πνιγηρό και ανθυγιεινό υπόγειο, αλλά είχε μεταστεγαστεί σε ισόγειο λυόμενο οίκημα με εξαερισμό, θα είχαν αποφευχθεί τα οδυνηρά περιστατικά σε βάρος των ασθενών και του προσωπικού".

Οι νεφροπαθείς έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, στην οποία παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ, που εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο αίτημα των νεφροπαθών.

Επίσης εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο στο ΔΣ του Νοσοκομείου, ο οποίος του δήλωσε ότι "δε γνωρίζει" για τον ψεκασμό και ότι η λύση του λυόμενου οικήματος δε θα ήταν η καλύτερη και ότι η οριστική λύση δίνεται με την ανέγερση του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου.

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ πιστεύει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι άμεσα πρέπει να μεταστεγαστούν οι νεφροπαθείς από το υπόγειο στο χώρο που έχει προβλεφτεί και με τη δαπάνη που απαιτείται. Ακόμη, πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο (επιχορηγήσεις, έλλειψη προσωπικού) και να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση του νέου κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ