Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Επίσχεση εργασίας στο "Μητέρα"

Απλήρωτοι θα μείνουν το Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παιδιών Αθηνών, που εδρεύει στο Σκαραμαγκά και περιθάλπει 70 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο "Ντάουν".

Η πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Ελ. Ζερβάκη,σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, τονίζει ότι τόσο το Ιδρυμα, όσο και η Νομαρχία Αθηνών αδυνατούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις 15.11.1996, καθώς και άλλες υποχρεώσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις ΔΕΚΟ, τους προμηθευτές του Ιδρύματος, τη δεύτερη δόση του 18χίλιαρου κ. ά. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η Νομαρχία από τον περασμένο Αύγουστο κάλυπτε μόνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του Ιδρύματος. Η επιστολή εστάλη, ακόμη, στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το νομάρχη Αθηνών, τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

"Ειλικρινά θλίβομαι που αναγκάζομαι να ενημερώσω τους εργαζόμενους αυτού του δύσκολου και ευαίσθητου τομέα της Πρόνοιας, που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών σ' αυτόν το χώρο, ότι δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση της μισθοδοσίας τους για να καλύψουν τις ανάγκες επιβίωσής τους", καταλήγει η επιστολή.

Και στο Ιδρυμα Βρεφών "Η ΜΗΤΕΡΑ" η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τη Δευτέρα επίσχεση εργασίας, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, "ο ελλειμματικός προϋπολογισμός σε συνδυασμό με τη διαδικασία διάθεσης των κονδυλίων δημιουργούν καθυστέρηση, μονίμως, στην καταβολή των μισθών". Ακόμη, δεν έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους το ειδικό επίδομα των 18.000 δραχμών.

  • Για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ