Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ
στις καρδιολογικές μονάδες

Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, ανοίγει το δρόμο στην "ιδιωτική πρωτοβουλία"

Παγιδευμένες στη λιτότητα της κυβερνητικής πολιτικής και τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι και οι έξι καρδιολογικές μονάδες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μια διαφορετική πλευρά απ' αυτή που συνήθως γίνεται δέκτης ο Ελληνας πολίτης όταν χρειάζεται να επισκεφθεί τις μονάδες αυτές, έδωσαν χτες οι πέντε απ' τους έξι διευθυντές των μονάδων της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η ΕΙΝΑΠ. Μέσα σε ένα καθεστώς εγκατάλειψης, σοβαρών δυσλειτουργιών και ελλείψεων, διενεργούν 2.500 επεμβάσεις - απ' τις 7.500 που χρειάζεται η χώρα μας κάθε χρόνο - εφημερεύουν όλο το 24ωρο και παράγουν σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

Οι ίδιοι οι καρδιοχειρούργοι αναγνώρισαν ότι αποτελεί, ίσως, πολυτέλεια να συζητούν μόνο για τα προβλήματα της καρδιοχειρουργικής, όταν ολόκληρη η δημόσια υγεία δοκιμάζεται. Είναι, όμως, ένας τομέας που απορροφά αντικειμενικά μεγάλα ποσά και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της γενικότερης πολιτικής+ατ σιωπηρής υποβάθμισης και παράδοσής του στα διάφορα οργανωμένα κυκλώματα της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Την ίδια στιγμή, οι καρδιοχειρούργοι θεωρούν σκανδαλώδη τη μεταχείριση του κράτους προς το "Ωνάσειο", ενώ η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ σημείωσαν το υπάρχον νομικό κενό στο καθεστώς του Κέντρου και τάχτηκαν υπέρ της ουσιαστικής ένταξής του στο δημόσιο σύστημα υγείας.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ