Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρέμουν τα "κέντρα"!

Δόξα το Θεό! Η αναφορά του πρωθυπουργού στα "πολλαπλά κέντρα" ξαναγεννά πλέον την ελπίδα! Τώρα όλοι ξέρουν ότι όταν τολμήσουν να επιδοθούν στην "πλημμυρίδα της σκανδαλολογίας, της ανευθυνολογίας και της παραπολιτικής" - όπως λέει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - θα βρουν αντιμέτωπο τον Α. Παπανδρέου... Τέρμα τα ψέματα. Οχι μόνο για τα "πολλαπλά κέντρα" αλλά και για εκείνους που τα τροφοδοτούν μέσω της αναξιοπιστίας και της διγλωσσίας. Για όσους δεν το πιστεύουν, η "δέσμευση" του πρωθυπουργού αποτελεί... εγγύηση.

Ας τολμήσει, λοιπόν, τώρα να βγει κανείς και να πει ότι δε θα πουλήσει τα ναυπηγεία και τελικά να τα πουλήσει. Ο πρωθυπουργός παραφυλάει και μαύρο φίδι που τον έφαγε. Ας διανοηθεί όποιος του βαστάει να πει ότι δε θα επιβάλει νέους φόρους και μετά να αυξήσει τους... παλιούς. Ο Α. Παπανδρέου θα τον στηλιτεύσει και δεν τον σώζει τίποτα. Ας σκεφτεί ο οποιοσδήποτε να εξαγγείλει τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής ανάθεσης των μεγάλων έργων και να έρθει αργότερα να πάρει πίσω την εξαγγελία. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αλίμονο για όποιον το διανοηθεί και τρις αλίμονο στα κέντρα που τον στηρίζουν.

***

Ας περάσει από το μυαλό οιουδήποτε να τάξει προστασία του πραγματικού εισοδήματος των εργαζόμενων και στην πράξη να συνεχίσει να τα παίρνει από τους μισθωτούς και να τα δίνει στα "συμφέροντα". Ο Α. Παπανδρέου θα τον καταστήσει δαχτυλοδειχτούμενο όργανο των "πολλαπλών κέντρων". Αλλά και στην περίπτωση που βγει στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του και μιλήσει για "τρωκτικά", συντηρώντας τη "σκανδαλολογία", ο πέλεκυς θα είναι αμείλικτος. Ασε δε που αν επιχειρήσει ουδείς να μιλήσει για ειρήνη στα Βαλκάνια και πιαστεί να συνυπογράφει την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός θα τον καταγγείλει και δε θα τον ξεπλένει τίποτα.

***

Μετά από όλα αυτά ουδείς δικαιούται να αμφιβάλει. Αλλωστε ποιος δε θυμάται τα αντανακλαστικά που έδειξε και στο παρελθόν ο Α. Παπανδρέου απέναντι σε αυτούς που "θίγουν" την πολιτική. Που άλλα λένε και άλλα κάνουν, δίνοντας τροφή στα "πολλαπλά κέντρα" για να "εκχυδαφιζουν την πολιτική ζωή". Μιλάμε για τότε που μόλις κατάλαβε ότι την ίδια ώρα όσοι δήλωναν ότι οι "βάσεις φεύγουν", με το άλλο χέρι υπέγραφαν την παραμονή τους, άστραψε και βρόντησε. Για τότε που μερικοί μερικοί υπόσχονταν δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά μετά το "ξέχασαν" και ο Α. Παπανδρέου τους παρέδωσε στη χλεύη της ιστορίας. Τι άλλη εγγύηση χρειάζεται;

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διαφάνεια» (1)... (2010-07-13 00:00:00.0)
Οι πραγματικοί παράνομοι... (2007-11-07 00:00:00.0)
Η... απόκλιση (2002-04-02 00:00:00.0)
Πράγματα γνωστά σε όλους (1) (1997-05-30 00:00:00.0)
Μια "τρύπα" ακριβώς στο "κέντρο"! (1997-04-06 00:00:00.0)
Ολο το φταίξιμό τους ήταν που αγάπησαν τη λευτεριά... (1997-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ