Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνορα και πατρίδα είναι ο λαός

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα στην Κοζάνη

Νωρίς χτες το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε αχτίφ στελεχών του Κόμματος από όλη τη Δυτική Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Στη συνέχεια, έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε κύρια στο πρόβλημα της ανάπτυξης της περιοχής.

"Ολα τα ποσά, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, που διατίθενται, είτε περιφερειακά, είτε κοινοτικά, για το Νομό της Κοζάνης δε δίνουν λύση στο πρόβλημα, που είναι πρόβλημα αναπτυξιακό με όλες τις κοινωνικές παρενέργειες που έχει. Μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτός ο νομός να ζει και να επιβιώνει κυρίως χάρη στη ΔΕΗ; Και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και η ίδια με τα ξεπουλήματα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ποια θα είναι, λοιπόν, η πορεία του νομού; Η γούνα, επίσης, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι βιομηχανίες που έκλεισαν δε φαίνεται να υπάρχει προοπτική να ξανανοίξουν. Τι θα γίνει ο ορυκτός πλούτος της περιοχής; Θα πάει χαμένος; Αν δε διατηρηθούν οι παραγωγικές πλευρές της περιοχής, δε θα υπάρξει μέλλον. Οποιος μιλάει περί υπεράσπισης των συνόρων, περί πατριωτισμού κλπ., να το δείξει έμπρακτα, υποστηρίζοντας όλες τις παραμεθόριες περιοχές και ιδιαίτερα την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας που είναι σε ουσιαστική εγκατάλειψη".

Στη συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε: "Τα σύνορα που είναι υπαρκτά για μας είναι ταυτόχρονα ο πληθυσμός, οι κάτοικοι, ο πολιτισμός, η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η αγροτική οικονομία, η βιομηχανική ανάπτυξη. Ολα αυτά είναι σύνορα και πατρίδα και πάνω απ' όλα οι εργάτες που παράγουν και έχουν δικαίωμα να ζουν καλύτερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ