Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίσω από την ομοφωνία

Η ΓΣΕΕ πήρε χτες ομόφωνη απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Ισως κάποιοι να απορήσουν πώς οι ίδιες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ"), που συμφώνησαν στο ξεπούλημα τόσων άλλων επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα (Ναυπηγείο Νεωρίου κλπ.), κατέληξαν σε κάτι τέτοιο.

Το κίνητρο δεν είναι άλλο από αυτό που "σπρώχνει" σήμερα τους κυβερνητικούς βουλευτές της Β Πειραιά να δηλώνουν επίσης αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, ενώ συναινούν σε τόσες άλλες, όπως του ΟΤΕ: Η οργή και η αγανάκτηση των 3.098 εργαζομένων στην επιχείρηση, που απειλούνται με ανεργία. Αυτούς φοβούνται!

Πιστεύουμε ότι αυτοί οι 3.098 εργάτες, ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης, γνωρίζουν καλά "τι εστί" η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ξέρουν ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή - με το πρώτο... "ξεροκόμματο" που θα προσφέρει η κυβέρνηση - να οδηγήσει τα πράγματα σε συμβιβασμό και να συναινέσει στο ξεπούλημα.

Ας δυναμώνουν λοιπόν καθημερινά τον αγώνα τους, ας πιέζουν αυτές τις ηγεσίες, ας συντονίζουν τα βήματά τους, με άλλα συνδικάτα και φορείς. Μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να σωθεί το ναυπηγείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ