Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Από 8-10 δραχμές αναμένεται να αυξηθεί η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης ανά λίτρο!

Με "τσουχτερές" αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης που θα αγγίξουν τις 10 δραχμές το λίτρο υποδέχεται το 1995 τους καταναλωτές, εξαιτίας της πολιτικής τυφλής υποταγής στις επιταγές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ήδη από την 1η Γενάρη ισχύει αυξημένος φόρος κατά 4 δραχμές ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης,λόγω αναπροσαρμογής της κατώτατης τιμής φόρου που έχει επιβάλει από το 1992 η Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα, αυξάνεται κατά 1 δραχμή ο ΦΠΑ, ο οποίος υπολογίζεται επί της τελικής τιμής, πράγμα που σημαίνει ότι από 1/1/95 η συνολική αύξηση έφτασε τις 5 δραχμές το λίτρο. Σ' όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η χτεσινή αύξηση που ανακοίνωσε η ΔΕΠ στις τιμές χονδρικής, κατά 2,4 δραχμές ανά λίτρο.

Οι παραπάνω επιβαρύνσεις, θα οδηγήσουν σε μία αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης περίπου κατά 8 με 10 δραχμές ανά λίτρο,αφού είναι αναμενόμενο όλοι όσοι εμπλέκονται στο χώρο διακίνησης υγρών καυσίμων, να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση και να εκτινάξουν στα ύψη τις τελικές τιμές καταναλωτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠ, από σήμερα οι χονδρικές τιμές πώλησης των βενζινών παραμένουν στα ίδια επίπεδα, του ντίζελ κίνησης αυξάνονται κατά 2,4 δραχμές το λίτρο και του ντίζελ θέρμανσης κατά 1,7 δραχμές το λίτρο(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) έναντι των τιμών της προηγούμενης βδομάδας. Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι παραπάνω μεταβολές οφείλονται στην αύξηση των διεθνών τιμών της βενζίνης, του ντίζελ κίνησης και του ντίζελ θέρμανσης, καθώς και στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής κατά 2 δραχμές ανά δολάριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ