Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη ακροδεξιός με όπλα και χασίς

Σε γιάφκα ακροδεξιών εισέβαλε χτες το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση της Αστυνομίας, η έφοδος έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνελήφθη ο 49χρονος Νικόλαος Γ. Παναγόπουλος επειδή στο υπόγειο εργαστήριο που νοίκιαζε, στην οδό Φαλήρου 56 στο Κουκάκι, βρέθηκαν όπλα εκρηκτικά και χασίς. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόγειο εργαστήριο υπήρχαν τρία πιστόλια, οχτώ αυτοσχέδιες βόμβες, πυροκροτητές, χειροβομβίδες, εκρηκτική ύλη, σφαίρες και δύο κιλά χασίς φούντα. Ο Ν. Παναγόπουλος είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες σε κινηματογράφους και άλλους τόπους στην περιοχή της Αθήνας μετά τη μεταπολίτευση.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη γιάφκα με βάση πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις και θορυβώδεις ενέργειες στο υπόγειο. Αντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν στηθεί από το πρωί χτες στους δρόμους που οδηγούσαν στο υπόγειο και πραγματοποίησαν την έφοδό τους, όταν ήταν βέβαιοι για την επιτυχία της επιχείρησης. Αλλες, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό και των συνεργατών του. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει αν ο Παναγόπουλος εκπροσωπούσε κάποια οργάνωση ή αν του αποδοθούν κάποιες βομβιστικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ