Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ενταση και δυναμισμός

Μια ανάσα πριν την κάλυψη του αυξημένου πλάνου τους βρίσκονται μια σειρά Κομματικές Οργανώσεις της χώρας, ενώ κάποιες από αυτές το έχουν ήδη υπερκαλύψει. Πρόκειται για αποτελέσματα που αναδεικνύουν την ένταση και τον δυναμισμό αυτής της έκτακτης Οικονομικής Εξόρμησης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Η αποκατάσταση των κολοσσιαίων ζημιών απαιτεί κολοσσιαίες προσπάθειες, όπως αυτές που καταβάλλουν - και τις εντείνουν όλο και περισσότερο για την υπερκάλυψη του γενικού πλάνου - τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η Εξόρμηση στη Βοιωτία

Για την πορεία της Εξόρμησης στην περιοχή, ο Παναγιώτης Μπακόλας,γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, μας είπε:

"Λίγες μόνο μέρες απομένουν από τη λήξη της έκτακτης δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Η ΝΕ Βοιωτίας αμέσως μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες του Οκτώβρη που έπληξαν την έδρα της ΚΕ και το ιστορικό αρχείο του Κόμματος, πήρε δραστικά μέτρα με στόχο να διασώσουμε την ιστορία του Κόμματος συμμετέχοντας με 25 - 30 συντρόφους και φίλους του Κόμματος κάθε σαββατοκύριακο επί δύο μήνες στον Περισσό. Η απόφαση της ΚΕ για Οικονομική Εξόρμηση μας βρήκε με οικονομικές υποχρεώσεις από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αυτό όμως δε στάθηκε εμπόδιο να χρεωθούμε ένα γενναίο θα λέγαμε πλάνο για τον νομό μας. Για την ΚΟ πρώτο ζήτημα ήταν η διάσωση του αρχείου και η συντομότερη ομαλή λειτουργία της ΚΕ ώστε να μη διακοπεί η πολιτική παρέμβαση του Κόμματος. Οι ΚΟ πήραν έγκαιρα τα κουπόνια. Από τα τοπικά ΜΜΕ και το κομματικό τηλεοπτικό κανάλι "902" έγινε ενημερωτική προπαγάνδα. Κάναμε συγκέντρωση με έκθεση φωτογραφίας από τις καταστροφές για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης είναι σήμερα η ΚΟ να έχει πιάσει το 88% του πλάνου της".

Αναφερόμενος στις πρωτοπόρες οργανώσεις αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο Παναγιώτης Μπακόλας τόνισε:

"Πρωτοπόρες οργανώσεις μας είναι οι ΚΟΒ: Πόλης Λιβαδιάς με 101%, Εργατοϋπαλλήλων Λιβαδιάς με 88%, Θήβας με 85% και "Πεσινέ" με 78%. Σ' αυτή τη μάχη διακρίνονται επίσης οι εξής πρωτοπόροι φίλοι του Κόμματος: Ανδρέας Καλιάς, Γ. Γκικόπουλος, Κόλιας και Τσιγάρας. Καταφέραμε ακόμη να ευαισθητοποιήσουμε πολλούς ανθρώπους με άλλες πολιτικές πεποιθήσεις και να βοηθήσουν οικονομικά για τη διάσωση του αρχείου. Πολλοί μαζικοί φορείς, όπως Εργατικά Κέντρα Λιβαδιάς - Θήβας, Δήμος Λιβαδιάς, Νομαρχία Βοιωτίας, ΠΕΑΕΑ Λιβαδιάς, Σωματείο Συνταξιούχων, Σωματείο Οικοδόμων κλπ. συνεισέφεραν στην υπόθεση αυτή. Οι δυσκολίες που συναντήσαμε προέκυψαν από τις οργανώσεις στα χωριά και για να καλύψουμε τα κενά αποφασίσαμε να αναπροσαρμόσουν οι πρωτοπόρες ΚΟ το πλάνο τους. Η ΚΟ Βοιωτίας είναι αισιόδοξη ότι πριν τη λήξη της Εξόρμησης θα έχει καλύψει το πλάνο της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στόχο την υπερκάλυψη των πλάνων από όλες τις Οργανώσεις(2009-02-01 00:00:00.0)
Μεγάλη η ανταπόκριση για τη διάσωση του Αρχείου(2008-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τη μάχη δυναμικά και αισιόδοξα(2008-12-24 00:00:00.0)
Αποφασιστικά όλοι συνεχίζουμε τη μάχη(2008-12-07 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα για δυναμικότερη συνέχεια(2008-12-03 00:00:00.0)
Υπερκαλύφθηκε το πλάνο(1995-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ