Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ
Και η κατάληψη συνεχίζεται

Η ιδιωτικοποίηση των κρατικών σκηνών είναι πλέον νόμος. Νόμος, που εσπευσμένα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πριν εκπνεύσει το 1994 (27/12/94). Νόμος, που μόνο με την πάλη των εργαζομένων στα κρατικά θέατρα, όλων των πνευματικών ανθρώπων και όλου του εργαζόμενου λαού μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, πριν εξανεμιστεί όχι μόνο η δημόσια υλική περιουσία των κρατικών σκηνών, αλλά και η εθνική άυλη πνευματική - καλλιτεχνική περιουσία.

Ο υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα, ανακοίνωσε τάχιστα χτες τη σύνθεση των ΔΣ του Εθνικού και του ΚΘΒΕ.Το ΔΣ του Εθνικού απαρτίζουν οι Γιώργος Χειμωνάς (πρόεδρος), Γιώργος Πάτσας (αντιπρόεδρος) και μέλη Ελένη Αρβελέρ,Γιάννης Χουβαρδάς και Μανόλης Κορρές.Το ΔΣ του ΚΘΒΕ οι: Δημήτρης Φατούρος (πρόεδρος), Απόστολος Βέττας (αντιπρόεδρος) και μέλη Ανδρέας Βουτσινάς, Δημήτρης Παπαϊωάννου και Ανδρέας Στάικος.Η σύνθεση των ΔΣ, που είναι επταμελή, θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, όταν το ΣΕΗ θα προτείνει τα δικά του πρόσωπα. Το ΣΕΗ, βέβαια, πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί εναντίον του νόμου.

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης του νόμου και της ανακοίνωσης του διορισμού των ΔΣ των δύο θεάτρων, πραγματοποιήθηκε ΓΣ των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο και αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης.Ο υπουργός Πολιτισμού, πάντως, αργά χτες το βράδυ, μέσω δικαστικού επιμελητή καλεί το μόνιμο και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του καταργηθέντος ΝΠΔΔ "Εθνικό Θέατρο", να υποβάλει μέσα σε τρεις μέρες από την επίδοση υπεύθυνη δήλωση, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επαναπόκτηση της ιδιότητας του υπαλλήλου και η έναρξη της μισθοδοσίας.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε έμπρακτα με επίσκεψή της, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο χώρο κατάληψης, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Αγωνιστικής Προοδευτικής Παράταξης Λογοτεχνών,αποτελούμενη από τους Φ. Μαυρογιώργη, Γ. Νικολόπουλο, Χ. Ραχιώτη και Ν. Σταφυλοπάτη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας εκδήλωσαν την "αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη ματαίωση και ανάκληση του σχετικού νόμου για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών θεάτρων, που σήμερα έχουν γίνει στόχος ανίερων αντεθνικών συμφερόντων".

Με αυτή την ευκαιρία, η ΑΠΕΛ καλεί τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας και όλους τους εργαζόμενους να "συμπαρασταθούν με όποιο τρόπο μπορούν στον εθνικό - πολιτιστικό αγώνα των εργαζομένων στις κρατικές σκηνές, που σήμερα αποτελούν οργανωμένες εθνικές - πολιτιστικές εστίες αντίστασης. Ενάντια στη λαίλαπα της πολιτιστικής αλλοτρίωσης και άλωσης της πολιτιστικής και εθνικής φυσιογνωμίας του λαού μας, που επιδιώκουν να πετύχουν το Μάαστριχτ με τους ντόπιους θιασώτες της ΕΟΚικής υποκουλτούρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ