Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
"Διαπαραταξιακό" προεδρείο με όσους συναινούν...

Τον αποκλεισμό του Χρήστου Βήττα,νομαρχιακού συμβούλου Κοζάνης, από το προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της πόλης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Ο Χρ. Βήττας εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος με το συνδυασμό "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ και ήταν τρίτος συνδυασμός σε αριθμό ψήφων στο νομό. Τον σύμβουλο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" απέκλεισε από το προεδρείο ο νομάρχης Π. Μητλιάγκας (ΠΑΣΟΚ), με το επιχείρημα ότι "η παράταξή του (σ. σ. η ΝΑΣ) έχει επιφυλάξεις για το θεσμό". Προηγουμένως ο Π. Μητλιάγκας είχε προτείνει "διαπαραταξιακό" προεδρείο με πρόεδρο τον Ιορδάνη Ανδρεάδη (ΠΑΣΟΚ), αντιπρόεδρο τον Κώστα Μαυρομάτη (ΝΔ) και γραμματέα τον Λευτέρη Παπαδόπουλο (Πολιτική Ανοιξη)...

Στην ομιλία του, αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο νέος νομάρχης είχε υποσχεθεί ότι ο νέος θεσμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τη λογική των διαχωρισμών και των αποκλεισμών, αλλά θα επιδιώξει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις αυτού του τόπου. Η πρότασή του βέβαια κάθε άλλο παρά κινήθηκε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, ενώ αντίθετα απέδειξε ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η εξασφάλιση της συναίνεσης όλων των άλλων κομμάτων, πλην ΚΚΕ, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

Οι κομμουνιστές της Κοζάνης χαρακτηρίζουν το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο νομάρχης, για να αποκλείσει τον εκπρόσωπο της ΝΑΣ, ως ανυπόστατο και προκλητικό, αφού διαστρεβλώνει κατάφωρα την αλήθεια. Είναι γνωστοί, τονίζεται, οι αγώνες του ΚΚΕ και όλων των αριστερών για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την καθιέρωση της Αυτοδιοίκησης Β Βαθμού ως θεσμού. Οι κομμουνιστές, υπογραμμίζεται, διαφωνούν με το νόμο κι όχι με το θεσμό. Με αφορμή και αυτήν την εξέλιξη η ΝΕ του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι η θητεία του Π. Μητλιάγκα ως νομάρχη Λάρισας τα προηγούμενα χρόνια κινήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Στο μεγάλο αγώνα των καπνοπαραγωγών δεν έδειξε καμιά συμπαράσταση, δεν αξιοποίησε τα κονδύλια για ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, ενώ προσπάθησε να φιμώσει τη φωνή του ΚΚΕ, αφαιρώντας τη συχνότητα του τοπικού ραδιοσταθμού του. Φυσικά ένας τέτοιος νομάρχης δεν ήταν δυνατόν να είναι αποδεκτός από το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές του Νομού Κοζάνης, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα αγωνιστούν "για την προώθηση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ