Κυριακή 12 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) και μέλη της Ενωσης πρόσφεραν 150.000 δρχ., για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.
  • Οι ΣΤΑΥΡΟΣ και ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ πρόσφεραν 15.000 δρχ., στην ιερή μνήμη της γιαγιάς τους Ελένης Σ. Δημητράκου και του ηρωικού θείου τους Σταύρου Σ. Δημητράκου, υπεύθυνου του ΙΙ Γραφείου της Εφεδρικής και κατόπιν της 11ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης.
  • Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ από το Μόντρεαλ Καναδά, πρόσφερε 100 δολάρια,ως πρώτη δόση, στη μνήμη του πατέρα της Θεόδωρου Ιορδανίδη που σκοτώθηκε το 1940, και στη μνήμη του πεθερού της Ανέστη Μιχαηλίδη που πέθανε το 1972, για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Ο συν. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ πρόσφερε 20.000 δρχ., στη μνήμη του συν. Νίκου Σκαρτσιάρη, για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.
  • Ο ΒΑΡΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, πρόσφερε 40.000 δρχ., μέσω ΚΟ Ναυτεργατών, για τη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ.
  • Ο ΑΝΤΩΝΗΣ πρόσφερε 20.000 δρχ. ελάχιστη προσφορά, στην αιώνια και άσβεστη μνήμη του πατέρα του Θωμά και των αγαπημένων του θείων Βασίλη, Νίκου και Νώντα Κωστούδη, επίσης στη μνήμη των Τασούλας και Δημήτρη Μαργαρίτη, για τη διάσωση του αρχείου.
  • Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ από το Ποδοχώρι Παγγαίου, πρόσφερε 10.000 δρχ., μέσω της τοπικής ΚΟΒ, στη μνήμη του κουνιάδου του Χαριζάνη Διαμαντή, που έπεσε στη μάχη της Φλώρινας το 1949, μαχητής του ΔΣΕ.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΟΤΗΣ πρόσφερε 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας, στη μνήμη της αδελφής του Πολυξένης Ροκανά που συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από το θάνατό της.
  • Οι συν. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΩΣΗ πρόσφεραν 100.000 δρχ. τρίτη δόση, μέσω ΚΟΒ Αργους Ορεστικού Ν. Καστοριάς, στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών της περιοχής: Κατσέλου Νικόλαου, Κασιμίδη Δημήτριου, Ταμπούρα Κων/νου που υπέκυψε στα βασανιστήρια μέσα στην αστυνομία του Αργους Ορεστικού, Χάσιου Κων/νου που εκτελέστηκε μετά τα βασανιστήρια. Επίσης στη μνήμη των ηρωίδων Πούπτη Χριστίνας, Βάρα Χάιδως, που μετά από απάνθρωπα βασανιστήρια, με σπασμένα πόδια και χέρια οδηγήθηκαν στην εκτέλεση. Τέλος σ' όλους αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους δημιούργησαν και φύλαξαν το ιστορικό αρχείο του Κόμματος, αυτό που σήμερα γίνεται πάλη να σωθεί μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη 1994.
  • Ο συν. ΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ και η συν. ΤΣΟΥΒΑ ΝΤΙΝΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ., μέσω ΝΕ Τρικάλων, στη μνήμη του αγαπητού τους φίλου Βασίλη Στάικου, για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ