Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Φλώρος και η "Μπε - Μπε"

Ο κύριος Φλώρος Κωνσταντίνου, υφυπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε "μη σοβαρά" τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών. Παριστάνοντας, μάλιστα τον "ειδήμονα" κατηγόρησε - εμμέσως πλην σαφώς - τους εκπροσώπους τους, που του έθεσαν αυτά τα αιτήματα, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στη Λάρισα, ότι θεωρητικά μόνο κατέχουν το καπνικό πρόβλημα."Μη σοβαρά", λοιπόν - κατά τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα - τα αιτήματα των αγωνιζομένων, στους δρόμους, καπνοπαραγωγών, τα οποία αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους και στη σωτηρία της καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Και "θεωρητικολογούντες" - κατά τον γραβατοφορεμένο, νεότευκτο, υφυπουργό - οι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι ζουν καθημερινά στα καπνοχώραφα και τα χέρια τους είναι γεμάτα χαρακιές από το δεμάτιασμα του καπνού. Αλλά, από κάποιον που "έχει καβαλήσει το καλάμι" - νομίζοντας, ο κακομοίρης, ότι το υπουργιλίκι του δίνει το δικαίωμα να υποτιμά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια, των ανθρώπων του μόχθου - όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Ο λαός μας, βεβαίως, για κάποιους τέτοιους "ξερόλες", λέει: "Κι η μυλωνού τον άνδρα της, με τους πραματευτάδες".

Κι ενώ, ο κύριος Φλώρος Κωνσταντίνου και η κυβέρνηση, θεωρούν "μη σοβαρά" τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών και δε συζητούν σοβαρά με τους εκπροσώπους τους, διαλέγονται με την κυρία Μπριζίτ Μπαρντό - τη γνωστή και ως "Μπε - Μπε", Γαλλίδα ηθοποιό - η οποία διαμαρτύρεται εντόνως, καταγγέλλοντας ότι στην Ελλάδα... ταλαιπωρούνται πολύ τα ζώα, που μεταφέρονται στα σφαγεία, επειδή ταξιδεύουν πολλές ώρες. Μάλιστα, απειλεί με μποϋκοτάζ στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και του τουρισμού - έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Γεωργίας - αν δε συμμορφωθεί η χώρα μας και δεν περιοριστεί ο χρόνος μεταφοράς των ζώων προς σφαγή. Αυτή την κοσμική - γραφική κυρία, θεωρεί ο κύριος υφυπουργός ως σοβαρό συνομιλητή και όχι τους εκπροσώπους των Ελλήνων καπνοπαραγωγών. Οχι, που θα συνομιλήσει, ο κύριος υφυπουργός, με τους λασπωμένους καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας, του Αγρινίου, της Κοζάνης, της Θράκης, τη στιγμή μάλιστα, που η "Μπε - Μπε" τον περιμένει στο "ραντεβού". Αφήστε που είναι και της μόδας ν' ασχολείται κανείς σήμερα με δήθεν "οικολογικές ευαισθησίες".

Θα δούμε, όμως, αν τολμήσει να δείξει την ίδια προκλητική συμπεριφορά, ο υφυπουργός Γεωργίας, όταν, σε λίγο διάστημα, ξαναβρεί μπροστά του, τους αγωνιζόμενους καπνοπαραγωγούς, αλλά και τους βαμβακοπαραγωγούς και τους άλλους αγρότες, οι οποίοι σύντομα θα μπουν στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Διότι μπορεί η Μπριζίτ Μπαρντό, να διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία των ζώων, ο βαμβακοπαραγωγός όμως διαμαρτύρεται γιατί ο ίδιος "σφάζεται με το βαμβάκι". Από φέτος αναμένεται να χάσει μέχρι και 100 δραχμές για κάθε κιλό βαμβακιού που θα πουλάει και δεν είναι διατεθειμένος ν' αποδεχτεί τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και να υποκύψει στον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να εγκαταλείψει το χωράφι του.

Μπροστά στις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών που θα επεκταθούν, οι κάθε λογής "λιμοκοντόροι", οι οποίοι στρογγυλοκάθονται σε υπουργικές καρέκλες, θ' αναγκαστούν, τουλάχιστον, να είναι πιο κόσμιοι στη συμπεριφορά τους, έστω κι αν θέλουν να εμφανίζονται ως κοσμικοί...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ