Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βεργίνα" δεν είναι μόνο τα αρχαία

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Βεργίνας, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και Μ. Κωστόπουλος.Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η πρόσφατη περιοδεία αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στους αρχαιολογικούς χώρους και στο χωριό Βεργίνα.

"Αν ήθελε να σχολιάσει κανείς τη στάση των αρμοδίων, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αβίαστα θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει καθυστέρηση στη λύση τους", σχολιάζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Αναφέρονται ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατασκευής του μουσείου της Βεργίνας, που παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Το ίδιο, επισημαίνουν οι βουλευτές, ισχύει και με τις αποζημιώσεις στους κατοίκους που έχουν περιουσίες γύρω από το χώρο του μνημείου.

Ο Γ. Κατσαρός και ο Μ. Κωστόπουλος τονίζουν επίσης ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει - λόγω της τουριστικής σημασίας της περιοχής - τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων ώστε ο ευρύτερος χώρος να αντιστοιχεί σ' αυτή τη σημασία. "Θα μπορούσε το κράτος, τιμής ένεκεν, να μετατρέψει την κοινότητα σε δήμο μια που εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, εκτός από τον απαραίτητο αριθμό κατοίκων, που όμως δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο και να ιδωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών με τυπολατρικό τρόπο", καταλήγει η ερώτηση των δύο βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ