Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Ολέθριες συνέπειες για το βαμβάκι

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Επιτροπή της ΕΕ για την αναθεώρηση του καθεστώτος στο βαμβάκι

Τις ολέθριες συνέπειες, που θα έχουν για τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας και την καλλιέργεια οι προτάσεις της Επιτροπής για την αναθεώρηση του καθεστώτος στο βαμβάκι, κατάγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης, με ερώτηση που κατέθεσε, χτες, στην Επιτροπή.

Σχετικά με τα καταστροφικά μέτρα που προτείνονται, ο Β. Εφραιμίδης τονίζει ότι "βασικά στοιχεία των προτάσεων είναι η απελευθέρωση του ορίου συνυπευθυνότητας και η ξεχωριστή επιβολή του ανά κράτος, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια τη δραστική μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων, αλλά και των άλλων Κοινοτικών παραγωγών, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής στόχου".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει "ότι οι προτάσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που υπάρχει στον κλάδο. Κι αυτό, δεδομένου ότι το 1994 η παραγωγή βαμβακιού στην ΕΕ έφθασε τους 1.150.000 τόνους, που αντιστοιχούν μόλις στο 15% των κοινοτικών αναγκών και ότι η μείωση των τιμών και η απελευθέρωση της συνυπευθυνότητας, σε συνδυασμό με την κατάργηση της κατ' αποκοπήν ενίσχυσης, θα αποβεί καταστροφική, ιδίως για τους μικρούς παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος παραγωγής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ