Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξάνονται οι "κουλοχέρηδες"

Τον έλεγχο και τον περιορισμό της χρήσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, γνωστών με την ονομασία "φρουτάκια" ή "κουλοχέρηδες", έφερε για συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η παράταξη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης". Στη συζήτηση δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού τόσο η παράταξη της πλειοψηφίας όσο και οι εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων δεν τόλμησαν να καταλήξουν σε μέτρα για την προστασία από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα τόσο για τη νεολαία όσο και για τους ενήλικες.

Με δήλωσή τους οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ, Θ. Γιαννούσης και Αγ. Σαχίνης,καταδικάζουν την αδιαφορία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στην ολοένα αυξανόμενη και χωρίς έλεγχο εγκατάσταση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην πόλη και τονίζουν: "Ο συνδυασμός μας δε θα σταματήσει ούτε λεπτό να αγωνίζεται μέσα στο ΔΣ για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα στην οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση με την ανοχή των άλλων κομμάτων της ΝΔ, της ΠΟΛ.ΑΝ και του "ΣΥΝ". Συγκεκριμένα η ΔΑΚ ζητά να σταματήσει άμεσα η έκδοση αδειών για εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων σε καταστήματα και να ανακληθούν όσες άδειες έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.

Σχολιάζοντας τη στάση του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε: "Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που μετέτρεψε τη χώρα μας σε χώρα του τζόγου και υπέγραψε σύμβαση για εισαγωγή 20.000 κουλοχέρηδων".

Συνεταιρισμός Λατόμων

Το Συνεταιρισμό Λατόμων στο Ασβεστοχώρι, επισκέφτηκαν χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός και ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης" Μιχάλης Σπυριδάκης,προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα του Συνεταιρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα μεταλλεία και αφορά στην άδεια για τα εκρηκτικά που έχει σταματήσει να ισχύει από τα μέσα του Φλεβάρη. Οι λατόμοι ζητάνε να τους δοθεί μία προσωρινή άδεια δύο - τριών μηνών, για να μη σταματήσει η λειτουργία των λατομείων μέχρι το Νομαρχιακό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα και να πάρει μια οριστική απόφαση για τη λύση του προβλήματος. Στο συνεταιρισμό απασχολούνται 100 άτομα. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι, το πρόβλημα που προέκυψε με το σταμάτημα της άδειας για χρήση εκρηκτικών είναι ουσιαστικά η παύση της λειτουργίας του λατομείου. Σε ό,τι αφορά το λόγο για τον οποίο διακόπηκε η σχετική άδεια, οι λατόμοι δηλώνουν ότι ξεφεύγει από τα στενά τοπικά όρια και έχει να κάνει κύρια με μεγάλα συμφέροντα όπως η εταιρία ΤΙΤΑΝΑΣ που θέλουν να ελέγξουν γενικά το χώρο και σε επίπεδο νομού, με τις λατομικές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νόμο που έχει ψηφιστεί για τις λατομικές επιχειρήσεις, όπου σημειώθηκε ότι δεν καθορίζει συγκεκριμένους χώρους και ζώνες στους οποίους θα μπορούν να μετεγκατασταθούν τα λατομεία, με αποτέλεσμα να μη δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των λατομείων σε βάρος κάποιων κατοικημένων περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ