Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τους;

Να υλοποιηθεί, επιτέλους, η υπόσχεση της κυβέρνησης για ένταξη του Ειδικού Διδακτικού Τεχνικού Προσωπικού των ΑΕΙ στο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο, ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας, Προεδρίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και Δ. Κουμπούρης.

Είναι γεγονός, αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, ότι το Ειδικό Διοικητικό Τεχνικό Προσωπικό (ΕΔΤΠ) των Πανεπιστημίων παρέχει σημαντικές εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ΑΕΙ για την επιτέλεση, τόσο του εκπαιδευτικού, όσο και του ερευνητικού έργου. Για το λόγο αυτό το ΕΔΤΠ, όπως και όλοι όσοι ανήκουν στην ακαδημαϊκή ιεραρχία, έχει εξαιρεθεί από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις ρυθμίσεις των εκάστοτε νόμων για τη δημόσια διοίκηση.

Εδώ και πολλά χρόνια όμως, εκκρεμεί η ολοκληρωμένη μισθολογική αντιμετώπιση του ΕΔΤΠ, αφού οι διατάξεις του Ενιαίου Πανεπιστημιακού Μισθολογίου έχουν μόνο μερικώς εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος κλάδος, που αποτελεί προσωπικό αυξημένων προσόντων, να μην έχει πάρει την αύξηση του 35% που απολαμβάνουν όλοι εκείνοι που αμείβονται με το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Αντιπροσωπεία της Ενωσης ΕΔΤΠ Αθήνας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την απόδοση της αύξησης του 35%. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για το θέμα και περιορίστηκε στο να πει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ