Κυριακή 9 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Θα ανακριθεί τελικά ο Κλάες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

Το Κοινοβούλιο του Βελγίου αποφάσισε τελικά να παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Βίλι Κλάες και δύο πρώην υπουργούς της βελγικής κυβέρνησης, σχετικά με το σκάνδαλο χρηματισμού τους κατά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας.

Από τις 204 ψήφους του Κοινοβουλίου, οι 187 ήταν υπέρ της παράπεμψης του Κλάες στο ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας.

Οπως δήλωσε μετά την 10ωρη μαραθώνια σύνοδο ένα μέλος της επιτροπής: "εμείς πράξαμε ό,τι μας ζήτησε το Ακυρωτικό Δικαστήριο. Οι τρεις πρώην υπουργοί μπορούν να ανακριθούν".

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο, που αποτελεί το ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας, είχε ζητήσει να θέσει ερωτήματα στον Κλάες και στους πρώην υπουργούς Αμυνας, Γκι Κέμε και Εσωτερικών, Λουίς Τομπάκ, σχετικά με το σκάνδαλο χρηματισμού του γαλλόφωνου και φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία "Αγκούστα", επί πρωθυπουργίας Κλάες.

Παράλληλα, η βελγική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο σπίτι του Λουίς Τομπάκ, ηγέτη του βελγικού Φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ έγιναν έρευνες και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, καθώς και στο δημαρχείο της πόλης Λουβέν, όπου ο Τομπάκ είναι δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ