Κυριακή 9 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα καταδίκη του Καναδά από Ε.Ε

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Το θέμα των αλιευτικών δικαιωμάτων και η διένεξη μεταξύ Καναδά - Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζει να παίρνει νέες διαστάσεις. Από τη μεριά της, η ΕΕ καταδίκασε τις παρενοχλήσεις του Καναδά, όμως η Βρετανία, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει μια τέτοια καταδίκη.

Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασε τον Καναδά για την, όπως τη χαρακτήρισε, συνεχιζόμενη παρενόχληση αλιευτικών σκαφών χωρών - μελών της ΕΕ στο Βόρειο Ατλαντικό.

Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η καταδίκη του Καναδά έτυχε της υποστήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο των υπουργών Αλιείας της ΕΕ "καταδίκασε την τελευταία μονομερή ενέργεια του Καναδά κατά αλιευτικών σκαφών των κρατών - μελών της ΕΕ, παραβιάζοντας τους κανόνες και τα ισχύοντα των διεθνών νόμων, καθώς και τα μέτρα που προβλέπει ο Οργανισμός Αλιείας του Βορειοδυτικού Ατλαντικού (NAFO)".

Πρέπει να σημειωθεί πως η Βρετανία αρνήθηκε να υπογράψει την ανακοίνωση. Λίγο νωρίτερα, οι αντιπρόσωποι της Βρετανίας τόνισαν πως θα ήθελαν περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει τις ισπανικές κατηγορίες κατά του Καναδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ