Κυριακή 9 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΟΣΧΑ
Βδομάδα κινητοποιήσεων

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση ΟΔ. ΡΟΥΣΣΟΥ). -

Εβδομάδα εργατικών κινητοποιήσεων αρχίζει από τη Δευτέρα στη Ρωσία και θα κορυφωθεί στις 12/4, μέρα που η Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Ρωσίας την έχει χαρακτηρίσει ως "μέρα ενιαίας δράσης των συνδικάτων".

Αναμένεται την επόμενη βδομάδα σε όλη τη χώρα να πραγματοποιηθούν απεργίες, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Γιέλτσιν - Τσερνομίρντιν. Πολιτική την οποία πρόσφατα η εφημερίδα των συνδικάτων "Ραμπότσαγια Τριμπούνα" χαρακτήρισε "υποκινητή του εξτρεμισμού στη Ρωσία".

Ηδη απεργίες έχουν ξεσπάσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει στην περιοχή Πριμόριε, όπου εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει απεργία διαρκείας στα ανθρακωρυχεία της περιοχής. Ετοιμοι να κατεβούν σε απεργία δήλωσαν και οι οργανώσεις των αγροτών. Πρέπει να σημειωθεί, πως σε αντίθεση με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη του '94 όπου τα συνδικάτα έθεταν μόνο οικονομικά αιτήματα, σήμερα τα μηνύματα που έρχονται από τις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας δείχνουν πως κοντά στα οικονομικά αιτήματα απαιτείται η παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου και η διεξαγωγή νέων ελεύθερων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών. Το ποτήρι αρχίζει και ξεχειλίζει. Τον απαραίτητο τόνο, χρώμα και προσανατολισμό των κινητοποιήσεων καλούνται και αυτή τη φορά να δώσουν τα μέλη και οι οπαδοί του κινήματος "Εργαζόμενη Ρωσία" και των κομμουνιστικών κομμάτων της χώρας, μιας και είναι γνωστό πως οι ανώτατες, συναινετικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ρωσίας αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή τους στις εργατικές κινητοποιήσεις ως μια απαραίτητη γι' αυτούς αγγαρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ