Κυριακή 16 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Ο εν πολλοίς μυστηριώδης αρχηγός του ΡΚΚ έχει τον τελευταίο καιρό γίνει μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες. Και όχι μόνο λόγω της έκτασης που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό το κουρδικό, αλλά και λόγω συγκυριακών γεγονότων. Η τελευταία τουρκική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ όχι μόνο τον έκανε πιο διάσημο, αλλά και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει και δηλώσεις στις οποίες και υπογράμμισε ότι "η τουρκική επιχείρηση απέτυχε". Οσον αφορά το στόχο της να τον "σβήσει", σίγουρα.

Αλλα και η ίδια η ενασχόληση με το ΡΚΚ, την οποία προκάλεσε, μεταξύ πολλών άλλων, και η σύγκληση και πρώτη σύνοδος του εξορίστου κουρδικού κοινοβουλίου, κάθε άλλο παρά έριξε τον Αμπτουλάχ Οτζαλάν σε δεύτερη μοίρα. Και μόνο το γεγονός ότι το ΡΚΚ αναφέρεται ονομαστικά στις διακοινώσεις μεγάλων δυνάμεων που αναλύουν, εχθρικά ή όχι, το τι είναι και το τι κάνει αποτελεί ένα γεγονός διαφημιστικό.

Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κρέμες ξυρίσματος ή με νέα μοντέλα αυτοκινήτων. Εχουμε να κάνουμε με έναν άγριο και αιματηρό αγώνα, όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Η πλευρά, όμως, της δημοσιότητας δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στην ανάδειξη μιας νέας τοπικής κατάστασης που αναδείχνει, με τη σειρά της, νέα πρόσωπα και νέες δυνάμεις.

Α. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ