Κυριακή 16 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εναλλακτικές εκδηλώσεις για την αντιφασιστική Νίκη

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση ΟΔ. ΡΟΥΣΣΟΥ). -

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπασε τελικά τη σιωπή του για το θέμα των γιορταστικών εκδηλώσεων της 9ης Μάη με την ευκαιρία των 50 χρόνων της αντιφασιστικής Νίκης, που θεωρείται επίφοβο να καταλήξουν σε επεισόδια.

Με ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ στην Κρατική Δούμα παρατηρεί πως, παραδοσιακά στη Μόσχα, οι βετεράνοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και οι Μοσχοβίτες συγκεντρώνονται έξω από το θέατρο Μπολσόι, στο σιδηροδρομικό σταθμό Λευκορωσίας και στη συνέχεια πηγαίνουν στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

"Εκείνη τη μέρα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά επίσημες εκδηλώσεις, είναι όμως φυσικό πως σ' αυτές τις εκδηλώσεις δεν μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι επιθυμούντες. Θα ήταν, δε, δειλία να αμαυρωθεί η μνήμη των νικητών σ' αυτό το φοβερό πόλεμο και να μη δοθεί η δυνατότητα στους βετεράνους να τιμήσουν αυτή τη μέρα, σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ετσι, λοιπόν, μ' αυτό τον πολύ προσεκτικό τρόπο το ΚΚΡΟ τάχθηκε υπέρ των εναλλακτικών εκδηλώσεων για το γιορτασμό της αντιφασιστικής Νίκης, που εδώ και δυο βδομάδες προετοιμάζει επιτροπή βετεράνων και πολιτικών παραγόντων της κομμουνιστικής Αριστεράς, πλην του ΚΚΡΟ.

Σημειώνουμε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ πρότεινε στην Κρατική Δούμα, για να μην προκληθούν διάφορες ανωμαλίες στις 9 Μάη, στην πορεία, που θα γίνει από το σταθμό Λευκορωσίας στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, να τεθούν επικεφαλής βουλευτές της Κρατικής Δούμας. Η Δούμα με απόφασή της επικρότησε την πρόταση αυτή της ΚΟ του ΚΚΡΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ