Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ δηλώσεις και εκατέρωθεν δεσμεύσεις έληξε η συνάντηση της Μαντλίν Ολμπράιτ με τον Γιάσερ Αραφάτ. Παρά τις αλλεπάλληλες επαφές και τις πολλά υποσχόμενες δηλώσεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δε φαίνεται να έχει επιτευχθεί, τις δύο πρώτες μέρες της περιοδείας της Αμερικανίδας υπουργού, στην κατεύθυνση της αναθέρμανσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής "ειρηνευτικής διαδικασίας" (σελίδα 8).

ΕΝΑ "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟ",τον Ραούλ Ερνέστο Κρουζ Λεόν, καταγωγής Ελ Σαλβαδόρ, συνέλαβε η αστυνομία της Κούβας. Είχε εισέλθει στο νησί ως τουρίστας και είναι ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία της κουβανικής πρωτεύουσας, που στόχο είχαν να πλήξουν την τουριστική οικονομία του νησιού, όπως ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας (σελίδα 8).

ΜΕΤΑ από ελέγχους που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και της "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αποδοθεί στο ΝΑΤ από τους εφοπλιστές οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ναυτικούς που εργάστηκαν σε πλοία, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της ετήσιας επιθεώρησής τους! Το γεγονός καταγγέλλουν, με έγγραφο που στέλνουν σε όλους αρμόδιους φορείς, οι δυο ναυτεργατικές ενώσεις (σελίδα 10).

ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ και νέων δημοτικών τελών ωθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση. Κοπτόμενη για την άσχημη επίδραση που έχουν οι αυξήσεις των υπάρχοντων δημοτικών τελών αποκλειστικά και μόνο στο δείκτη του πληθωρισμού, συνιστά "συγκράτησή" τους. Από την άλλη παρακρατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια του θεσμού, επιμένει στην πενιχρή χρηματοδότησή του, μεταβιβάζει σ' αυτόν αρμοδιότητες χωρίς τα ανάλογα κονδύλια και "εγκαλεί" τους δημάρχους, επειδή δεν επιβάλλουν και άλλα τέλη για να λειτουργήσουν οι δήμοι (σελίδα 17).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ