Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Αίθουσες αντάξιες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης...

Σε κτίρια που θυμίζουν καταγώγια στοιβάζονται τα παιδιά της... τρίτης χιλιετίας!

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες Ενώσεων Συλλόγων Γονέων των δημοτικών Διαμερισμάτων για ακατάλληλα κτίρια και επισκευές που με ευθύνη του Δήμου Αθήνας εμφανίζονται περατωμένες, αλλά ουδέποτε έγιναν.

Το μέτωπο της παιδείας που διανύει ήδη έναν ακόμα καυτό χειμώνα, μετά τη δημοσιοποίηση των... νέων ιδεών του υπουργού Γερ. Αρσένη,στην Αθήνα ειδικά αντιμετωπίζει έντονα και την έλλειψη σχολικών αιθουσών, την απαράδεκτη κατάσταση των σχολικών κτιρίων και την ανυπαρξία σχεδόν των επισκευών και συντηρήσεων.

Το θέμα, με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη επόμενου Συμβουλίου.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" έχει κατ' επανάληψη επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, σημειώνεται σε χτεσινό σχόλιο της Γραμματείας της, τα σοβαρότατα προβλήματα - ελλείψεις, καθυστερήσεις, κακοτεχνίες, μεταξύ άλλων - που παρουσιάζονται στις επισκευές - συντηρήσεις του Δήμου. Οπως έχουν καταγγείλει οι Σύλλογοι Γονέων, όχι μόνο παρατηρούνται καθυστερήσεις σε αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία, όπως στη θέρμανση ή τα ηλεκτρικά, αλλά σε σποραδικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε σχολεία από μηχανικούς του ΟΣΚ, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκτελεστεί όλες οι αναφερόμενες από τους αναλογιστικούς πίνακες εργασίες,τονίζει η "Αγωνιστική Συνεργασία".

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο ΟΣΚ με επιστολή του στο δήμαρχο Αθήνας προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να μην μπορεί να δοθεί στο δήμο η πρώτη δόση της τακτικής επιχορήγησης για το '97, καθώς δεν είχε υποβληθεί στον ΟΣΚ από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας απολογισμός χρήσης της τακτικής επιχορήγησης του 1996, ύψους 840.900.000 δραχμών. Η διοίκηση του δήμου επιχείρησε προχτές να αποδώσει το θέμα σε ασυνεννοησία με τις διοικήσεις του ΟΣΚ που... αλλάζουν συνεχώς, αλλά και στους διευθυντές (!) των σχολειών, καθώς λειτουργούν πρωινά - απογευματινά στο ίδιο κτίριο και ο ένας διευθυντής παραπέμπει στον άλλο να παραλάβει το έργο.

Η εξήγηση που δίνουν σε έγγραφες καταγγελίες τους οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Διαμερισμάτων φαίνεται πιο πειστική από την εκδοχή του δήμου. Το 10ο Επαγγελματικό Λύκειο, αν και φέρεται ότι έγιναν εργασίες χρωματισμών αρκετών εκατομμυρίων, παραμένει... κατάμαυρο, με αποτέλεσμα η Ενωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος να αμφιβάλλει αν έγιναν ποτέ τέτοιες εργασίες. Ανάλογα καταγγέλλονται από την Ενωση Συλλόγων Γονέων του 4ου Διαμερίσματος και για τα 53ο και 54ο Γυμνάσιο - Λύκειο, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για ελλιπείς έως καθόλου επισκευές σε σειρά άλλων σχολείων του διαμερίσματος, καθώς και κακοτεχνίες. Ποιος λοιπόν και γιατί να τα παραλάβει;

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λέων Αυδής,εδώ και ένα χρόνο, με επιστολή του είχε καλέσει το δήμαρχο Αθήνας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ασχοληθούν υπεύθυνα με το ζήτημα της συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων, προτείνοντας σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων την εξυγίανση του συστήματος ανάθεσης των εργολαβιών επισκευής. Ανακοινώσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξέδωσαν τις τελευταίες μέρες και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Δήμο Αθήνας.

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ