Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης

Παρέμβαση του Γιάννη Θεωνά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

"Είκοσι τρία χρόνια μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι πρόσφατες εξελίξεις μαρτυρούν ότι δυστυχώς βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση του κυπριακού προβλήματος από το 1974". Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο μετά τις συνομιλίες στο Μοντρέ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι "ο κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης του νησιού είναι σοβαρός, υπεύθυνοι γι' αυτό είναι η πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά πολύ σοβαρές είναι και οι ευθύνες της ΕΕ".

"Η πορεία ένταξης της Κύπρου, τόνισε ο Γ. Θεωνάς, ενώ για πολλούς θεωρούνταν καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού, μετατρέπεται ήδη σε μοχλό πίεσης και εκβιασμών σε βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιτρέπει με την ανοχή της ΕΕ, αλλά και των κυβερνήσεων ορισμένων κρατών - μελών, στην Τουρκία να υπονομεύει οποιαδήποτε προοπτική δίκαιης και έντιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ