Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΝ - ΠΟΛ. ΑΝ.
Κριτική από την ίδια όχθη

Κοινός παρονομαστής της κριτικής που άσκησαν ΝΔ, ΣΥΝ, ΠΟΛ. ΑΝ., στην ομιλία του Κ. Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι "ο πρωθυπουργός ζει σε άλλη χώρα" (!).

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά γι' αυτό το λόγο ότι η ομιλία του Κ. Σημίτη "βρίθει αντιφάσεων" (!). Δικαιολογώντας την εκτίμηση αυτή, υποστηρίζει ότι "από τη μια επαίρεται για την υποτιθέμενη επιτυχία του στη διακυβέρνηση της χώρας και από την άλλη επικρίνει τα στελέχη του για τους κυβερνητικούς τομείς που υπολειτουργούν ή αδρανούν".

Ανούσια και "περιγραφική" κριτική ασκεί ο ΣΥΝ στην ομιλία του Κ. Σημίτη, καθιστώντας έτσι εμφανή την απουσία διαφορετικής πολιτικής από αυτήν της κυβέρνηση, γεγονός που τον καθιστά ουραγό της. Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα γνωστά και τετριμμένα, με περιγραφικές ωραιοποιήσεις και πολιτικές ταυτολογίες. Επιχειρώντας μια αποτίμηση για τον ένα χρόνο κυβέρνησης Σημίτη, το μόνο που βρίσκει να επισημάνει είναι ότι οι επιλογές της δε λύνουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία και δεν "εξυγιαίνουν την οικονομία" (!). Ετσι, προσπαθεί να διαχωρίσει τη στάση του ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι οι "επαναληπτικές φιλολογίες περί Κεντροαριστεράς δεν καλύπτουν ούτε ως άλλοθι την κυβερνητική πολιτική".

Από τη μεριά της, η ΠΟΛ. ΑΝ. για το μόνο που ανησυχεί είναι γιατί "η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά ανέτοιμη και μη ικανή να καλύψει τα κριτήρια του Μάαστριχτ", και γιατί απερίσκεπτα και πρόωρα ο Κ. Σημίτης πολιτικοποιεί τις δημοτικές εκλογές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ