Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πλαστά διλήμματα και ψεύδη

Περαιτέρω "ρήξη" με τις λαϊκές ανάγκες και προβλήματα αποτέλεσε η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Ο Κ. Σημίτης για μια ακόμα φορά επέλεξε τη μέθοδο της τρομοκράτησης των εργαζομένων για την προώθηση της πολιτικής του, παρουσιάζοντας, ταυτόχρονα, μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας που βιώνει ο τόπος. Τα παραπάνω τονίζονται σε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"H ομιλία του Κ. Σημίτη απέδειξε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι κοινοί συκοφάντες όταν αναφέρονται στους εργαζόμενους. Αισθάνονται ότι η λαϊκή αγανάκτηση θα κορυφωθεί εξαιτίας της πολιτικής τους και σπεύδουν να την κατασιγάσουν, να την αναχαιτίσουν, με εκβιαστικά, τρομοκρατικά μέσα. Το δίλημμα που ο Κ. Σημίτης εμφάνισε, ανάμεσα στη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό, είναι πλαστό, ψεύτικο. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στην πλουτοκρατία και τους παρατρεχάμενούς της, από τη μια, και στην εργατική τάξη και στους άλλους εργαζόμενους, από την άλλη, που μαστίζονται από τη θύελλα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ρήξεις που ο Κ. Σημίτης υποσχέθηκε να προωθήσει παραπέρα δείχνουν την πρόθεση και το στόχο του ΠΑΣΟΚ να κάνει περισσότερες ρήξεις με τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης έκανε πως δεν κατάλαβε τη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα, την ερήμωση που σκορπάει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την κατάργηση της ρουσφετολογίας και την αξιοκρατία, τα οποία, δήθεν, εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ψεύδεται. Ο ίδιος και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν αντικαταστήσει με νέες, τις παλιές μεθόδους ρουσφετολογίας. Εχουν εγκαταστήσει σε όλη την Ελλάδα μηχανισμούς εξαγοράς συνειδήσεων, διαφθοράς και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Τα γνωρίζουν αυτά οι εργάτες που ζουν το κλίμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι χιλιάδες αγρότες που σύρονται στα δικαστήρια, οι άνεργοι που συρρέουν στους διαδρόμους των γραφείων εύρεσης εργασίας. Το γνωρίζουν και όσοι ψηφοφόροι, ακόμα και μέλη του ΠΑΣΟΚ, εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική.

Αυτή η πρακτική αποδεικνύει και το αληθινό περιεχόμενο της Κεντροαριστεράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ