Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί "non paper" συνέχεια

Η υπόθεση με το περίφημο "non paper", που φέρει τον Κ. Σημίτη να έχει δεσμευτεί ενώπιον του Κλίντον για πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις υποδείξεις των ΗΠΑ - το οποίο εμφανίστηκε να αποτελεί μέρος του υπό έκδοση βιβλίου της Δ. Λιάνη με στοιχεία από το αρχείο του Α. Παπανδρέου - απασχόλησε και χτες την αίθουσα Τύπου. Ωστόσο, εμφανής ήταν αυτή τη φορά η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ρίξει τους τόνους, τακτική που ακολούθησαν χτες και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

Ο Δ. Ρέππας, που έχει χαρακτηρίσει πλαστό το έγγραφο, ρωτήθηκε για τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την πρόθεση της Εισαγγελίας να επέμβει, στην περίπτωση που περιέχεται το "non paper" στο βιβλίο. Οπως υποστήριξε "δεν απασχολεί τέτοιο θέμα την κυβέρνηση", αλλά φρόντισε να σημειώσει ότι "οι εισαγγελείς δεν παρεμβαίνουν παρά μόνον εάν οι ίδιοι θεωρούν ότι υπάρχει αντικείμενο"... Πάντως τόνισε ότι δεν έχει υπόψη του σχετικές δηλώσεις του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, όπως τουλάχιστον εμφανίστηκαν σε χτεσινό δημοσίευμα.

Σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες που προκαλεί το βιβλίο της Δ. Λιάνη στο ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκαν και χτες λειτουργώντας και πάλι διαφημιστικά για το εκδοτικό εγχείρημα. Ο βουλευτής του κόμματος και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Φ. Παπαδέλης επιτέθηκε στην Δ. Λιάνη, κάνοντας λόγο για "εκμετάλλευση από την κυρία" του Α. Παπανδρέου και χαρακτήρισε "φληναφήματα" τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φέρονται ως περιεχόμενο του βιβλίου. Από την πλευρά του ο Λ. Βερυβάκης άφησε αιχμές κατά του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος προχτές είχε αναφερθεί στο βιβλίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ