Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιαγροτικές συσκέψεις

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Σύσκεψη εξωραϊσμού της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, έστησε προχτές στη Λάρισα ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής.Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες παράγοντες και υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας της ΑΤΕ, του Οργανισμού Βάμβακος και της Διεύθυνσης Γεωργίας Λάρισας, καθώς και αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά απουσίαζαν από εκεί, οι ξωμάχοι της γης. Ανάλογες αποπροσανατολιστικές συσκέψεις για την αγροτιά, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αύριο στην Πιερία (στο πνευματικό Κέντρο Κατερίνης), μεθαύριο Σάββατο στην Ημαθία, στις οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πάει ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας και την Κυριακή στην Πέλλα, με τους υφυπουργούς Γεωργίας Δ. Σωτηρλή και παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδη.

Οσον αφορά την προχτεσινή σύσκεψη στη Λάρισα, που έγινε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι τα όσα είπε ο υφυπουργός, δείχνουν καθαρά ότι δεν πρόκειται να λυθούν τα τεράστια προβλήματα, που δημιούργησαν στη μικρομεσαία αγροτιά, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα της ΝΔ, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Επίσης, δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις διώξεις των αγροτών που σέρνονται κατά χιλιάδες στα αγροτοδικεία, αλλά είναι αποφασισμένη, ακόμα πιο πειθήνια να εφαρμόσει τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ, που θα οδηγήσουν στη ραγδαία επιδείνωση της θέσης χιλιάδων μικρών και μεσαίων αγροτών και τελικά στον αφανισμό τους. Η κυβέρνηση, για να περάσει αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα και να επιβάλει την αυταρχική πολιτική της, θα εντείνει τις δικαστικές διώξεις και θα επιστρατεύσει κάθε μέσο, για να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει τους αγρότες, προκειμένου να υποτάξει τις αγωνιστικές διαθέσεις που ωριμάζουν κάθε μέρα και πιο πολύ στην αγροτιά, που βλέπει τα αδιέξοδά της να μεγαλώνουν, εξαιτίας της εφαρμογής των αντιαγροτικών επιλογών.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μαζικό ενωτικό αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα και από την πάλη για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ