Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Προστάτες" και "αδιάφθοροι"...

Ερευνα για να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα καταγγέλλονται ανωνύμως για αξιωματικούς της Ασφάλειας, που εμφανίζονται ως προστάτες λεσχών και οίκων ανοχής, διέταξε χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, άγνωστος έστειλε σε τρεις εφημερίδες και ένα περιοδικό καταστάσεις με ονόματα αξιωματικών, διευθύνσεις καταστημάτων και οίκων ανοχής, οι οποίες συνοδεύονταν από ένα κείμενο. Με αυτό, ο άγνωστος αποστολέας, που αφήνει να εννοηθεί ότι ενεργεί για λογαριασμό και άλλων "αδιάφθορων συναδέλφων", υποστηρίζει ότι εντόπισαν τον "ταμία" των αξιωματικών που πουλούν προστασία και κατάφεραν να βάλουν στο χέρι την ατζέντα που διατηρούσε. Η ατζέντα βρέθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο ανώνυμο επιστολογράφο, στο αυτοκίνητο του "ταμία", ο οποίος είναι αρχιφύλακας και έχει ήδη παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, λόγω εμπλοκής του ονόματός του σε ποινική υπόθεση (ληστεία σούπερ μάρκετ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατζέντα περιέπεσε στα χέρια των "αδιάφθορων", σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ίδιων, στις 14 Αυγούστου, τη μέρα δηλαδή που ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ασκούσε ποινικές διώξεις εναντίον ανώτατων αξιωματικών για τη γνωστή υπόθεση του φακελώματος των αξιωματικών και για προστασία λεσχών.

Πάντως, η όλη υπόθεση θυμίζει πρακτικές της ΕΥΠ και προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ανώτατοι αξιωματικοί υποστήριζαν ότι θα συνεχιστούν οι "κόντρες" στους κόλπους της Αστυνομίας και ότι ανάλογα φαινόμενα θα βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ