Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Πολύς... καημός διακατέχει πολλούς για την... "απομόνωση" του ΚΚΕ! (Το γεγονός ότι όλοι οι... ενδιαφερόμενοι για την πορεία του Κόμματός μας είναι ταυτόχρονα και πολέμιοί του, αποτελεί απλή σύμπτωση...).

Τελευταία προέκυψε ένας ακόμα ενδιαφερόμενος, ο Θύμιος Παπανικολάου της εφημερίδας "ΑΘΗΝΑΪΚΗ".

Αυτός, λοιπόν, ο αρθρογράφος γράφει για το ΚΚΕ: "Ο σεχταριστικός προσανατολισμός αυτού του κόμματος, ο οποίος συνοψίζεται στο σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι", δεν είναι απλώς το καλύτερο "δώρο" προς την κυβέρνηση του Σημίτη, αλλά και καταστροφικός για το εργατικό κίνημα".

Ο ίδιος καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι δρα "έξω από τη μαρξιστική κοινωνιολογία και επαναστατική πολιτική! Οτι παραγνωρίζει τη λενινιστική τακτική του ενιαίου μετώπου της εργατικής τάξης"! Ακόμα, ότι με αυτή "την ισοπεδωτική λογική του μαύρου - άσπρου δε βοηθάει την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στον ΣΥΝ υπέρ των σοσιαλιστικών (sic) τάσεων. Αντίθετα, ενισχύει τις τάσεις εκείνες που εναγωνίως αναζητούν "φόρμουλες" ένταξής του στο ΠΑΣΟΚ..."!

Με βάση τα παραπάνω γραφόμενα, ο κάθε ανυποψίαστος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Θ. Παπανικολάου πιθανόν να κοιμάται και ξυπνάει με την αγωνία να προκόψει το ΚΚΕ... Αλλά μόνο ο ανυποψίαστος...

Το αν η πολιτική του ΚΚΕ είναι σεχταριστική ή όχι αποδεικνύεται από και σειρά παράγοντες. Πρώτο,από το ότι η απήχηση της πολιτικής του Κόμματός μας ξεπερνάει κατά πολύ τα όποια εκλογικά ποσοστά. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι απλοί εργαζόμενοι, πέρα από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, που σήμερα αναγνωρίζουν ότι το Κόμμα μας δικαιώνεται σε πολλά ζητήματα. Δεύτερο,η πολιτική επιρροή του στη νεολαία, η αποκατάσταση των δεσμών του ΚΚΕ με το πιο ελπιδοφόρο τμήμα της εργατικής τάξης και του λαού, διαρκώς διευρύνεται. Αδιάψευστος τελευταίος μάρτυρας το 23ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Φέτος πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 250 εκδηλώσεις, ενώ την προηγούμενη φορά είχαν γίνει 160. Στις τέσσερις μέρες του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα κόπηκαν περίπου 110.000 εισιτήρια, ενώ την προηγούμενη φορά είχαν κοπεί 69.000! Σημαντική είναι, ταυτόχρονα, η οργανωτική ανάπτυξη της ΚΝΕ. Τρίτο,στο μαζικό κίνημα οι κομμουνιστές διαδραματίζουν πρωτοποριακό ρόλο, γι' αυτό και χαίρουν της εμπιστοσύνης και των εργαζομένων που ψηφίζουν τα άλλα κόμματα. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, των ναυτεργατών, των συνταξιούχων και άλλων κλάδων εργαζομένων είναι αδιάψευστος μάρτυρας της παραπάνω εκτίμησης. Τέταρτο,σε πολλούς χώρους, όπου διεξάγονται αρχαιρεσίες, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζει το ΚΚΕ αυξάνουν τα ποσοστά τους, ορισμένες φορές εντυπωσιακά.

Αν αυτά - και άλλα - αποδείχνουν σεχταρισμό, ας το κρίνει ο καθένας...

Αν το ΚΚΕ ήταν απομονωμένο, δε θα ασχολούνταν μαζί του όλοι οι εχθροί και "φίλοι" του. Αντίθετα, θα ήταν ικανοποιημένοι, αφού το ΚΚΕ θα γινόταν - σε αυτή την περίπτωση - όλο και λιγότερο ακίνδυνο για την άρχουσα τάξη. Βλέπουμε, ωστόσο, όχι μόνο να ασχολούνται, αλλά και να επιτίθενται κατά του ΚΚΕ με όλα τα μέσα. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση όλων εκείνων που βάλθηκαν να γράψουν (δηλαδή να παραχαράξουν) την ιστορία του ΚΚΕ, με στόχο να χτυπήσουν σήμερα το Κόμμα μας: Φαράκος, Κύρκος, Μαυροειδής,διάφοροι εκδοτικοί οίκοι, εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ.

Η επίθεση θα δυναμώσει περισσότερο, καθώς το ΚΚΕ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε μια σημαντική υπογράμμιση στην ομιλία της στο 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Είπε: "Ας μη νομίζουν οι διάφοροι Τσουκάτοι και ΣΙΑ ότι θα μας βάλουν στο χέρι".

Οσο διάφοροι φωνάζουν πιο δυνατά για την απομόνωση του ΚΚΕ, είναι γιατί τόσο περισσότερο καταλαβαίνουν τη δυναμική που περικλείνει και την προοπτική που δίνει η θέση του ΚΚΕ για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης.Γνωρίζουν καλά ότι όσο αυτή η πρόταση προς τους εργαζόμενους θα ριζώνει, τόσο θα φουντώνει το ποτάμι της λαϊκής οργής. Και βέβαια γνωρίζουν ότι αυτό το άμεσα στρατηγικό καθήκον του ΚΚΕ μόνο σεχταριστική πολιτική δεν είναι. Γι' αυτό επιτίθενται.

Χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση δίνουν, πρώτα απ' όλα, όσοι έχουν αναλάβει την επίθεση κατά του ΚΚΕ. Γιατί, αν υπάρχει ένα κόμμα που αντιπολιτεύεται, όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της εγχώριας πλουτοκρατίας, αυτό το κόμμα είναι μόνο το ΚΚΕ. Αλλοι, όπως ο ΣΥΝ, ρίχνουν πυρά άσφαιρα. Ας δούμε το σχέδιο "Καποδίστριας". Συμφωνούν με την ουσία του, αλλά παριστάνουν τους αντίθετους!

Το πρόβλημα για το λαό δεν είναι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι τα μη κυβερνητικά κόμματα να ήταν αντίθετα με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, έστω και αν δε συμφωνούσαν σε όλα με το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για το λαό, αλλά δίπλα σ' αυτό υπάρχουν και τα άλλα προβλήματα, που συνθέτουν το σκηνικό της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς. Και μαζί τους, το ΝΑΤΟ, οι Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης κλπ.

Οσο για τις... σοσιαλιστικές δυνάμεις που υπάρχουν στον ΣΥΝ, τις οποίες, κατά τον αρθρογράφο της "ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ", το ΚΚΕ δε βοηθάει να πάρουν το πάνω χέρι, ας μην επεκταθούμε... Είναι οι δυνάμεις που μαζί με τους υπόλοιπους επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Και από τότε το πολεμούν μαζί με τους υπόλοιπους. Και είναι το ίδιο θιασώτες της ΕΕ, όπως και οι υπόλοιποι!

Μόνο το ισχυρό ιδεολογικό μέτωπο του ΚΚΕ βοηθάει λαϊκές δυνάμεις των άλλων κομμάτων να απεγκλωβιστούν από αυτά τα κόμματα. Το αντίθετο θα διαιωνίζει τις αυταπάτες που υπάρχουν. Το μέτωπο και η προώθηση του αγώνα για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο.

Γ. Ρ.

Οσο διάφοροι φωνάζουν πιο δυνατά για την απομόνωση του ΚΚΕ, είναι γιατί τόσο περισσότερο καταλαβαίνουν τη δυναμική που περικλείνει και την προοπτική που δίνει η θέση του ΚΚΕ, για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μερικές σκέψεις για το διάλογο (2013-03-31 00:00:00.0)
Μικρό το μπόι τους (2012-12-21 00:00:00.0)
Αλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική (2002-04-21 00:00:00.0)
Η δήλωση του Μ. Κοψίδη (2002-02-21 00:00:00.0)
Κράχτες της πλουτοκρατίας (1997-07-02 00:00:00.0)
Δημήτρης Κουτσούμπας (1996-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ