Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Ξενοδοχεία" θέλει τις φοιτητικές εστίες η κυβέρνηση

Καθημερινά επιβεβαιώνεται η προσπάθεια για μετατροπή των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης σε επιχείρηση ξενοδοχειακού τύπου. Πρόσφατο στοιχείο αποτελεί η σταδιακή υποβάθμιση της Φοιτητικής Εστίας στην Καλαμαριά, όπου μειώνεται το προσωπικό με μεταθέσεις υπαλλήλων, ενώ οι υπεύθυνοι έχουν ομολογήσει πως στόχος τους είναι η μετατροπή της σε "κέντρο φιλοξενίας και σεμιναρίων". Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά η διεύθυνση της Εστίας επιχειρεί να επιβάλει ενοίκιο στους φοιτητές, εκβιάζοντάς τους ότι δε θα τους κάνει δεκτούς, αν και δικαιούνται δωμάτιο.

Ενισχύεται λοιπόν η εκτίμηση του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης ότι τα έργα που ξεκίνησαν το καλοκαίρι και συνεχίζονται ακόμη, στις Εστίες, έχουν ως γνώμονα τον καλλωπισμό τους για να γίνει πιο εύκολη και αποδοτική η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι οικότροφοι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος προσανατολίζονται να αντιδράσουν με μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του ενοικίου και να βάλουν φρένο στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Εστιών. Τη Δευτέρα 29 του μήνα ετοιμάζουν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίες στις 8 π.μ. έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης στην Α' Εστία.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών σημειώνει πως "τη στιγμή που προχωρά το ξεθεμέλιωμα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και η ιδιωτικοποίησή της μέσω της Εκπαιδευτικής Αντιμεταρρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, η συγκεκριμένη πολιτική στο χώρο των Εστιών είναι πιλότος για ολόκληρο το οικοδόμημα της εκπαίδευσης".

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους με κάθε τρόπο και υπογραμμίζει: "Πεποίθησή μας είναι ότι έφτασε η ώρα για να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο παιδείας για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Για μια εκπαίδευση των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων και όχι των πολυεθνικών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας (2022-10-05 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εστιακών φοιτητών (2020-03-27 00:00:00.0)
Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους (2013-05-31 00:00:00.0)
Αναδρομικό χαράτσι στη Φοιτητική Εστία Αθηνών! (2012-02-01 00:00:00.0)
Φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή (1997-10-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη (1997-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ