Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Ανοιχτά προς το παρόν τα σχολεία

Ανοιχτά είναι από σήμερα τα σχολεία του Μενιδίου μετά από δύο μέρες κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει με αίτημα την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος των σχολείων του Μενιδίου, των οποίων η κατάσταση είναι τραγική. Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων και άνοιγμα των σχολείων πάρθηκε στο χτεσινοβραδινό έκτακτο ΔΣ στο οποίο πήραν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς της πόλης.

Στην εισήγηση που έκανε ο δήμαρχος Μενιδίου Α. Μουστακάτος για να στηρίξει την αναστολή των κινητοποιήσεων, είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες με το γραφείο του πρωθυπουργού και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τον διαβεβαίωσαν ότι από σήμερα θα δώσουν εντολές στον ΟΣΚ για να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος. Επίσης είπε ότι μέχρι την Παρασκευή θα επισκεφτεί το Μενίδι ο πρόεδρος του ΟΣΚ και σε ευρεία σύσκεψη με τους μαζικούς φορείς θα δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά σε υποσχέσεις που του δόθηκαν για το χρόνο κατασκευής και επισκευής διαφόρων σχολείων. Επίσης, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να λύσει τα προβλήματα και ότι αυτός που δεν το κάνει είναι ο ΟΣΚ.

Ο δήμαρχος και χτες δέχτηκε τις αντιδράσεις και καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών για μη ενημέρωσή τους και συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν. Σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" καταγγέλλει το δήμαρχο ότι έκανε τις κινητοποιήσεις για εντυπωσιασμό και ότι την ευθύνη για τα προβλήματα την έχει η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και καλεί όλους τους φορείς να συγκροτήσουν ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο πάλης.

Ο Θ. Τραβασάρος,δημοτικός σύμβουλος της "Πανδημοκρατικής Συνεργασίας για το Μενίδι" στην τοποθέτησή του τόνισε ότι το Μενίδι είναι σε τραγική κατάσταση και ότι τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας. "Είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που αν το συνδυάσει κανείς με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή θα καταλάβει ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Η κυβέρνηση δε θέλει τη δημόσια εκπαίδευση. Πρέπει να συνεργαστούμε με τον κόσμο και να μπούμε μπροστά σε νέους αγώνες", είπε.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις κυβέρνησης και ΟΣΚ, που μετέφερε ο δήμαρχος, κράτησε επιφυλάξεις, γιατί όπως είπε "μπορεί να είναι ένα τερτίπι για να μας αποπροσανατολίσουν". Εριξε επίσης ευθύνες στο δήμαρχο καταγγέλλοντάς τον ότι αποφάσιζε μόνος του καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Τέλος πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία από σήμερα και τη Δευτέρα να κανονιστεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ώστε να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ