Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εκσυγχρονιστική" τρομοκρατία

Τα "μεμονωμένα" - κατά την κυβέρνηση - περιστατικά χαφιεδισμού και ανοιχτής παρακολούθησης της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας, αρχίζουν να παίρνουν χαρακτήρα καθημερινού φαινομένου. Δεν έφτανε που την περασμένη βδομάδα ο χαφιές με τα πολιτικά πιάστηκε επ' Αυτοφώρω να παρακολουθεί τα μέλη της ΕΣΑΚ σε κλειστή συνεδρίαση της παράταξης. Μόλις προχτές τα "όργανα της Τάξεως" βγήκαν σεργιάνι στη Θεσσαλία και μάζευαν στοιχεία για το ποιοι και πόσοι κάτοικοι των χωριών που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο "Καποδίστριας" θα κατέβουν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο! Οσο για την έρευνα που διέταξε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με το περιστατικό της ΕΣΑΚ, συνεχίζεται... Προφανώς συνεχίζεται και η έρευνα που, δήθεν, θα άρχιζε την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, για εκείνο τον Αστυνομικό διευθυντή που ανέσυρε χουντικό νόμο για να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις στην Ηλεία... Αλλωστε η ίδια η κυβέρνηση υπήρξε κάτι παραπάνω από ιδανικό "αφεντικό" των υφισταμένων της: Δεν πρόκειται να διεξαχθεί καμία έρευνα ευρύτερου χαρακτήρα, έσπευσε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος, μιλώντας εξ ονόματος του πρωθυπουργού ήταν απόλυτα σαφής για το είδος του "εκσυγχρονισμού" που προωθεί η πλουτοκρατία: Διατεταγμένη υπηρεσία πρέπει να ασκείται εκ μέρους της Αστυνομίας σε οποιεσδήποτε μαζικές διαδικασίες, αποφάνθηκε ο κ. Ρέππας!

Τα παραπάνω περιστατικά, καθώς και η αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά "ατυχή" θα πρέπει να χαρακτηριστούν. Η μόνη ατυχία, για την κυβέρνηση, είναι ότι αποκαλύφθηκαν με αυτό τον αφτιασίδωτο τρόπο. Οποιος δεν πείθεται από τη στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από τον εκπρόσωπό της, δεν έχει παρά να ανατρέξει στην απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ. Καλώς έπραξαν οι Ασφαλίτες που κατατρομοκρατούν και επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας σε δημόσιους χώρους, απάντησε ο Γ. Ρωμαίος, με αφορμή την επιδρομή ασφαλιτών με πολιτικά το καλοκαίρι στον ηλεκτρικό του ΗΣΑΠ και με πρόσχημα την αναζήτηση... Αλβανού.

Το παραπάνω κλίμα βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την κυβερνητική πολιτική. Πολιτική τρομοκράτησης και αυταρχικής επιβολής μιας στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής. Πολιτική που έχει ανάγκη τους εισαγγελείς για να καταδικάζουν αγρότες και να κατάσχουν (! ) τα τρακτέρ που πριν είχαν γίνει στόχος δολιοφθοράς των ΜΑΤ. Πολιτική που έχει ανάγκη και τον κλασικό χαφιέ, αλλά και τον υπερεθνικό - ηλεκτρονικό χαφιέ της Σένγκεν. Πολιτική που δεν περιορίζεται να κραδαίνει το "κοινωνικό φραγγέλιο", αλλά προχωρά και στην επιβολή χουντικών πρακτικών, όπως η προχτεσινή καταδίκη σε φυλάκιση 12 μηνών καθώς και η δήμευση των τρακτέρ 3 αγροτών, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή δείγματα του πώς πολιτεύεται. Αρχής γενομένης από την τρομολαγνία του πρωθυπουργού που έχει μετατραπεί σε μόνιμο κυβερνητικό "επιχείρημα": "ή υποταγή στην ΟΝΕ ή καταστροφή" είναι η μόνιμη επωδός του "επανιδρυμένου" ΠΑΣΟΚ. Είναι η συνέχεια εκείνου του ΠΑΣΟΚ που κάποτε χαφιέδιζε μέσω τύπων όπως ο Τόμπρας. Που κάποτε έβγαζε εκτός νόμου τις απεργίες με το άρθρο 4. Σήμερα, ο όλο "νέο" ύφος και ήθος κληρονόμος του"παλιού" ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει νόμους φυλάκισης μέχρι και ενός έτους για τους απεργούς που δε συμμορφώνονται. Σήμερα ο χαφιές απέκτησε "όραμα". Το "όραμα" έχει όνομα. Το λένε Μάαστριχτ και Μπούντεσμπανκ. Εχει και έμβλημα. Τους φυλακισμένους αγρότες και τις δημευμένες περιουσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ